Jasmin Bajrović: Napunio sam se samopouzdanjem i u Zagrebu ću nastaviti pobjednički niz!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 15.10.2015 15:09h Autor:

Jasmin Bajrović

Jasmin Bajrović pobjednik je FFC Futures turnira održanog u 2014. godini. Na FFC 20 priredbi bori se s Jaskom Memiševićem. Njihov dvoboj gledat ćemo u Zagrebu 23. listopada u kick boks dijelu večeri.

U FFC Futures finalu do 77 kilograma je za manje od dvije minute svladao Marka Dragovića i prema mišljenju mnogih stručnjaka, pokazao se kao tehnički najbolje potkovani borac turnira. Početkom desetog mjeseca se iz Stuttgarta vratio s titulom WFMC Muay Thai europskog prvaka. Od malih se nogu bavi borilačkim sportovima, a najviše se zaljubio u tajlandski boks. Osim što se bavi borbama, Bajrović je apsolvent na Kineziološkom fakultetu, a radi i kao trener u Zagreb Muay Thai Gymu.

Koje su promjene uslijedile nakon osvajanja FFC Futuresa u 2014. godini i koliko je taj uspjeh utjecao na Vas?

"Osvajanje FFC Futuresa mi je omogućilo nastup u najjačoj i najkvalitetnijoj organizaciji u regiji i šire. Samim time mi se otvorio put u profesionalne vode, a to za svakog borca, pa tako i za mene, može biti samo dodatna motivacija."

Što biste istaknuli kao najjače oružje, a što kao slabosti Vašeg idućeg protivnika?

"O idućem protivniku ne znam previše. Nisam puno proučavao njegove prednosti i nedostatke. Za taj posao zadužen je moj trener Srđan Špirk."

Što smatrate svojim najjačim oružjem u ringu?

"Kao svoje najjače oružje istaknuo bih preciznost i fizičku snagu."

Na čemu ste najviše radili za ovu borbu?

"Za ovu sam borbu radio na tehnikama koje su me unaprijedila kao borca. Ovim putem ne bih htio otkrivati svoju taktiku, sve ćete vidjeti u ringu."

U kojim ste segmentima najviše napredovali od finala FFC Futuresa?

"Smatram da sam napredovao u svim segmentima borbe i da postajem sve kompletniji borac."

Što je presudilo Vaš posljednji FFC meč protiv Eyevana Danenberga i je li nakon toga došlo do nekih promjena u načinu treniranja?

"Preopušteno sam ušao u dodatnu rundu. To me koštalo i nakon jedne serije sam dobio nezgodan udarac u jetru, a to je presudilo meč. Prvi i, nadam se, zadnji put. Nisam mijenjao svoj način treniranja i dalje sam u potpunosti predan treningu i svakim danom sve više napredujem."

Smatrate li da je sudac donio ispravnu odluku kada je u dodatnoj rundi prekinuo borbu protiv Danenberga?

"Srce me vuklo dalje, ali nisam siguran da bih mogao nastaviti borbu, tako da sudačku odluku smatram ispravnom."

Koliko će titla WFMC Muay Thai europskog prvaka utjecati na Vaše samopouzdanje i smatrate li Jaska Memiševića opasnijim protivnikom od Kevina Brenda, borca kojeg ste svladali za WFMC titulu?

"Meč za titulu sam odradio početkom desetog mjeseca protiv jako kvalitetnog protivnika. Bila je to borba od pet rundi i na kraju sam pobjedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Naravno da sam se napunio samopouzdanjem i nadam se da ću pobjednički niz nastaviti u Zagrebu. Ne bih htio uspoređivati kvalitetu boraca jer smatram da je svaki opasan na svoj način i tako pristupam svojim borbama."

Što možemo očekivati na FFC 20 priredbi u Zagrebu, koja je Vaša prognoza, u kojem smjeru će se odvijati stvari u ringu?

"Ukratko, možete očekivati zanimljivu i uzbudljivu borbu. Moja prognoza je da ću pobjediti, a kako, to ćemo još vidjeti."

Na FFC priredbama imamo priliku gledati kick boks i MMA dio, vidite li se ikad u MMA borbama?

"Volim pogledati MMA, ali moja je ljubav tajlandski boks tako da ću svoju karijeru nastaviti u tom smjeru."

Bajrovićev idući nastup imate priliku pogledati na odličnoj FFC 20 priredbi koja će se održati 23. listopada u Košarkaškom centru Dražen Petrović uz izravan prijenos na Fight Channelu.

 

Nikola Popović

[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI