Ivan Vitasović: U Sofiji nemojte očekivati odluku sudaca!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 22.05.2015 12:56h Autor:

Ivan Vitasović

Nakon godinu i pol dana pauze uzrokovane ozljedom Ivan Vitasović ponovo se vraća borbama. Na Final Fight Championshipu koji će se održati u Sofiji borit će se protiv Darka Stošića.

Ivan Vitasović će 29. svibnja ponovo ući u FFC ring. Ozljeda koju je doživio u meču protiv Željka Martinovića u prosincu 2013. sad je prošlost. Potvrdio je to i na nedavno održanom NFC-u kad je nakon 45 sekundi borbe završio Denisa Hotića. U Sofiji će tražiti novu pobjedu protiv Darka Stošića.

Vitasović se borilačkim sportovima počeo baviti kao srednjoškolac kad je imao 17 godina. Treninzi su ga odmah počeli privlačiti, ali su, kako će reći, poslužili i za skidanje viška kilograma. Od samog početka MMA trenira u pulskom Trojanu, a dosad je bio amaterski juniorski i seniorski prvak Hrvatske. Trenutno je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 2 pobjede i 2 poraza, ali broj borbi bio bi sigurno znatno veći da nije došlo do ozljede.

"Meč sa Željkom Martinovićem svakako mi je bio najteži u karijeri zbog ozljede koju sam zaradio i koja me odvojila od sporta godinu i šest mjeseci. No, Martinović nije bio moj najteži protivnik već Stefan Traunmuellera zbog iskustva i znanja koje posjeduje.", rekao je Ivan Vitasović na početku razgovora za Fight Site.

Sa Stefanom Traunmuellerom se borio u svom premijernom nastup za FFC koji se dogodio prije dvije godine.

"Prvo iskustvo na Final Fight Championshipu bilo je iznimno pozitivno. Dobro sam krenuo u meč protiv Traunmuellera koji je bio u knock downu, ali zbog silne želje i neiskustva propustio sam priliku potpuno poraziti protivnika te sam na kraju izgubio borbu gušenjem."

Zbog ozljede koju je doživio u meču sa Željkom Martinovićem cijelu je godinu proveo u oporavku i sad se vraća u profesionalne vode borilačkih sportova. Prije desetak dana je imao meč u Zagrebu na NFC-u, a nakon njega je samo nastavio s održavanjem forme te radu na taktičkoj pripremi za nadolazeću borbu protiv Darka Stošića.

"Darka Stošića smatram iznimno kvalitetnim i opasnim protivnikom. Gledajući njegove borbe primjetio sam da su njegove najveće kvalitete fizička pripremljenost te eksplozivni udarci. S druge strane moje su najveće kvalitete brzina, dobar stand up i iskustvo koje sam stekao naporno radeći i pripremajući se sa svojim trenerom i cijelokupnim Trojan timom. Ovim im putem svima zahvaljujem što su mi pomogli u prpremama za meč na FFC-u. Vjerujem da bi moje prednosti u borbi protiv Stošića trebale biti stand up tehnika i izdržljivost. Zahvalan sam FFC-u što me je pozvao na ovaj događaj te ću iskoristiti priliku da dokažem svoje mogućnosti pred velikim brojem gledatelja."

Niti jedan Vitasovićev meč nije otišao do odluke sudaca pa je jasno što gledatelji mogu očekivati kad uđe u FFC ring u Sofiji.

"Očekujte vrlo dinamičan i zanimljiv meč koji sigurno neće otići do posljednjeg gonga i odluke sudaca."

Vitasović je po struci medicinski tehničar, ali posao u struci teško je naći pa uglavnom radi kao redar u noćnim klubovima. Kad je pak borilička karijera u pitanju onda su želje i očekivanja vrlo jednostavna.

"Želim ostvariti što više pobjeda, ali s obzirom da je ovo nepredvidiv sport i da je prisutan rizik od ozljede onda ću se spremati za svaki nadolazeći meč najbolje što mogu te u svakoj borbi dati maksimum.", rekao je Ivan Vitasović kojeg ćemo u Sofiji drugi put vidjeti na događaju FFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI