Ivan Šakić uoči FFC-a 29: Strahinja je dobar tehničar, ali ja ću ga uvući u otvorenu borbu!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 31.03.2017 14:15h Autor:

Ivan Šakić

FFC 29 priredba doživjela je promjenu u kickboxing dijelu programa nakon što je Budimir Bajbić zbog ozljede morao otkazati meč protiv Strahinje Denića u kategoriji do 85 kilograma. No sreću u ovoj nesreći i veliku priliku da pokaže vlastite vještine pronašao je Bajbićev timski kolega iz Fight Club Winner dvorane u Prijedoru, Ivan Šakić. Ovaj svestrani borac koji se osim kickboxinga i boksa s ozbiljnim namjerama bacio i u MMA vode 22. će travnja u dvorani Tivoli u Ljubljani protiv Denića braniti ime svog kluba, ali i početi vlastitu borilačku priču pod okriljem Final Fight Championshipa.

Kakvi su vaši osjećaji oko ove borbe s obzirom da ste priliku dobili zbog ozljede vašeg kolege?

“Stvarno mi je žao što se Bajbić ozlijedio. Zaista se trudio i puno radio na pripremama za meč. Ja sam mu kao kondicijski trener pomagao oko tog dijela i mogu reći da je bio u vrhunskoj formi. Međutim, igrom slučaja mu se dogodio peh na treningu. Primio je udarac u rebro tokom jednog sparinga. Nije se radilo o ničemu ozbiljnom, ali je već ranije vukao tu ozljedu koja još nije zacijelila sasvim kako treba i eto, nažalost je došlo do nove povrede.”

“Mislim da sam ja jedini koji u toj nesreći može preuzeti njegovu ulogu i opravdati očekivanja organizatora. FFC mi je dao priliku i svjestan sam da to nije mala stvar. Mogu reći da sam dobro pripremljen i sad samo podižem formu.”

Za pripreme vam je ostalo još dvadesetak dana. Hoćete li doseći optimalnu formu za borbu?

“Sigurno ću biti na svojih 95 posto jer cijelo vrijeme održavam formu i uvijek sam spreman. Jedino nam je preostalo pripremiti taktiku za protivnika na čemu radimo. No što se fizičkog aspekta tiče, mislim da tu neće biti nikakvih problema.”

Što znate o Strahinji Deniću i kako vam se čini kao borac?

“Nisam znao previše o njemu sve do sada. Pogledao sam neke mečeve i mislim da je solidan borac. Dobro je tehnički potkovan, fizički sigurno također. Mogu reći da fino radi, dobro boksa. Sve radi tehnički i ništa ne srlja, smiren je i opušten. Svakako je odličan protivnik, no ja ću dati sve od sebe i naravno, očekujem pozitivan ishod.”

Opišite nam svoj stil borbe i kako mislite taktički pristupiti ovom meču?

“Što se mene tiče, boksački sam odlično potkovan. Ručna tehnika mi je u ovom trenutku možda jača strana tako da ću sigurno tražiti neku borbu izbliza. Pokušat ću se približiti protivniku i ući u otvornu borbu, pravi ‘fajt.’ Budući da je on tehnički stvarno ekstra potkovan i dobro radi, moj cilj je da skratim distancu i približim mu se što više mogu. Mislim da se tu stvarno odlično snalazim i da mi taj stil borbe dobro leži.”

Prošle godine ste se počeli baviti i MMA-om. Što možete reći o svom iskustvu u slobodnoj borbi i kakvi su vam planovi u tom sportu?

“Odlučio sam se ozbiljno baciti u MMA i to je sport u kojem želim napraviti pravu priču. Mislim da sam stvoren za MMA i takav oblik borbe mi najbolje leži. Što se boksa tiče, tu nikada nisam birao protivnike i gradio pravu karijeru. No radio sam s odličnim ljudima, imao sam prilika i da se borim za titule, stoga u boksu imam veliko iskustvo.

U MMA debiju sam doživio poraz od jako dobrog borca za kojeg se špekulira da bi uskoro mogao potpisati za UFC. Radi se o Damiru Mihajloviću, bratu UFC-ovca Bojana Mihajlovića. Zatim sam u Munchenu pobijedio njihovog domaćeg borca prekidom u trećoj rundi. Mislim da je tu presudila moja volja i fizička pripremljenost jer u MMA-u runde traju 5 minuta što je dosta vremena. Sad nedavno sam u svom gradu odradio još jedan meč. Protivnik je bio solidan udarač pa sam borbu preselio u parter bez većih problema. Tako da imam dvije pobjede i sigurno planiram karijeru u MMA.”

Biste li se voljeli boriti u MMA-u pod okriljem FFC-a? U kojoj kategoriji i imate li protivnika na umu?

“Da, naravno da bih se volio raditi MMA na FFC-u. Protivnik mi za sada i nije toliko bitan jer sam prvenstveno fokusiran na sebe. Borio bih se u kategoriji do 77 kg.”

Za kraj, što biste poručili vašem protivniku Deniću?

“Za Strahinju nemam nikakvu posebnu poruku. Ja sam ovdje nepoznat i tek se trebam dokazati. Mislim da je pritisak na njemu veći jer se već borio za FFC i od njega se mnogo očekuje. Ja u borbu ulazim rasterećen.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI