Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ivan Erslan: Prvi poraz bio je besplatna lekcija jer je protivnik pao na doping, vrijeme je da popravim stvari | Fight Site

Ivan Erslan: Prvi poraz bio je besplatna lekcija jer je protivnik pao na doping, vrijeme je da popravim stvari

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 30.05.2019 10:24h Autor:

Ivan Erslan

Danas je na rasporedu drugi nastup Ivana Erslana u Las Vegasu. Tamo je otišao ispraviti dojmove s prve američke FFC borbe, ali i potvrditi kako je spreman napasti FFC titulu do 93 kilograma.

27-godišnjaka iz zagrebačkog ATT-a čeka borba protiv Rogera Carrolla. Radi se o vrhunskom grappling majstoru koji ima svoju BJJ školu. Ivanova prednost trebala bi biti u tome što je Carroll do sada nastupao većinom u velteru i srednjoj kategoriji, no nikako ne smije dozvoliti odlazak u parter. Pred borbu smo porazgovarali s Ivanom, borcem koji glasi za jednog od najvećih hrvatskih MMA potencijala, a on nam je najavio ovaj ogled, ali i ono što bi trebalo uslijediti u bližoj budućnosti.

Ivane, ovo ti je drugi nastup u Las Vegasu, kakve dojmove nosiš s prvog i po čemu pamtiš nesretni poraz?

“Vratio sam se da bih popravio stvari od prošlog puta. Prvi nastup u Vegasu bio je poziv za buđenje, nakon tog poraza puno se stvari promijenilo na bolje i sad sam puno bolji borac nego tada. Kako stvari stoje, to će vjerojatno biti besplatna lekcija pošto je Branko Busick pao na doping testu i ta borba će biti prebačena u ‘no contest’. Čekamo samo da Sherdog to promijeni pa da bude i službeno za sve.”

Očekivalo se da bi ti pobjeda u prvom nastupu donijela napad na FFC titulu, no nisu uspio u tome. Kakvo je sad stanje što se toga tiče, bi li ti ova borba mogla donijeti tu priliku?

“Kako sad stvari stoje i s obzirom na okolnosti koje su se dogodile, mislim da sam borbu ili maksimalno dvije udaljen od napada na pojas prvaka poluteške kategorije.”

Što znaš o svom protivniku? Vidjeli smo da bi trebao biti lakši od tebe te da je majstor grapplinga?

“Protivnik je jednodimenzionalan borac, pokušat će borbu preselit u parter pod svaku cijenu. Odličan je u jiu-jitsi i borio se protiv dobrih boraca. Znam da se borio u nižim kategorijama i da nije pravi poluteškaš, tako da bih trebao imati prednost po pitanju fizikalija.”

Pretpostavljam da je cilj, znajući stil borbe tebe i njega, zapravo jasan?

“Borba kreće od ‘stand upa’ i tu je planiram ostaviti, puno sam bolji od njega na nogama, tako da ćemo tražiti prekid od prve minute.”

Kako si trenutno zadovoljan FFC-om i što bi naveo kao glavnu razliku FFC-a u Europi i u Americi?

“Na FFC do sada nemam apsolutno nikakve pritužbe, stvarno je sve na najvećem nivou. Od trenutka kad sletiš u Las Vegas osjećaš da je to veća razina. Od vozača koji brinu o svemu i tome da si na vrijeme tamo gdje trebaš biti, do smještaja u odličnim hotelima. Maksimalno brinu o borcima i mislim da će u skorije vrijeme postati jako konkurentni većim organizacijama.

FFC u Europi je također bio odlično organiziran, a najveća razlika koju mogu istaknut su obaveze što se tiče medicinskih pregleda. Treba proći sve moguće preglede, od glave do pete, kao i doping kontrolu.”

Jedno razdoblje proveo si na Floridi u ATT-u. Kako bi opisao vrijeme provedeno u jednoj od najvećih i najpoznatijih dvorana svijeta?

“Vrijeme provedeno u ATT-u na Floridi je bilo stvarno dragocjeno. Vidio sam da se mogu bez problema nositi s top klasom boraca. Shvatio sam da smo na dobrom putu i da sad treba samo pojačati te da će sve kad-tad doći na naplatu.”

Nakon mjesec dana, tvoj dodatni ostanak zatražio je Andrei Arlovski. Što možeš reći o radu s jednim od najvećih teškaša svih vremena?

“Istina, stvari su se za mene nevjerojatno poklopile. Nakon što je pogledao moj sparing s King Moom, Arlovski me tražio da spariramo i nakon nekoliko sparinga je zatražio da produžim boravak kako bih mu pomogao u pripremama. Andrei Arlovski je veliki radnik, čovjek je veteran koji trenira i do tri puta dnevno, to je ono što me impresioniralo. Ugostio me i u svojoj kući, mogu reći samo najbolje stvari o njemu.”

Koji bi bio savršen ishod ove borbe koja ti slijedi?

“Savršen ishod bio bi prekid u prvoj rundi, neovisno o metodi.”

Postoje li neki planovi za ljeto, što se tiče eventualnih borbi ili nekih drugih aktivnosti?

“Ljeto će svakako biti radno, nakon ove borbe pričat ćemo s gospodinom Orsatom Zovkom i vidjeti kakvi su njihovi planovi za sljedeću borbu pa ćemo svoje planove prilagoditi tome.”

Razgovarao: Mario Katušić

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI