Pokrajac: FFC-ov pojas i povratak u UFC kao glavni ciljevi za 2016. godinu

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 17.12.2015 16:26h Autor:

Igor Pokrajac

Ovo predblagdansko razdoblje ukazalo se kao idealna prilika za razgovor s Igorom Pokrajacem, bivšim UFC-ovim borcem, a danas članom FFC-a. Ponajbolji regionalni MMA borac iza sebe ima prilično uspješnu godinu te je u intervjuu za Fight Site progovorio o svojim planovima, ali i komentirao neke aktualne i zanimljive teme.

Popularni “The Duke” je na nizu od tri pobjede, a ona posljednja, protiv “Gruzijskog bombardera” Zaurija Maisuradzea donijela mu je i toliko željenu priliku za napad na FFC-ov pojas. Dugo je vremena Igor vagao između teške i poluteške kategorije te se u konačnici odlučio napasti titulu koja je trenutno u vlasništvu sjajnog nizozemskog borca Diona Staringa.

Što misli o svom idućem protivniku, zašto se odlučio za tešku kategoriju, kakvi su mu ciljevi i planovi za 2016. godinu te koje borce vidi kao pobjednike na nadolazećim UFC-ovim eventima saznajte u intervjuu koji vam donosimo u nastavku članka.

Kako biste ocijenili proteklu godinu?

“Iza mene je uspješna godina koju sam zaključio sa svim pobjedama. Žao mi je što nisam imao više mečeva, ali nema veze, važno je da sam ubilježio sve pobjede, a one su mi donijele i toliko željenu poziciju prvog izazivača te meč za titulu prvaka u teškoj kategoriji.”

Na posljednjoj FFC-ovoj priredbi ste izazvali Diona Staringa, prvaka u teškoj kategoriji, kada bismo mogli očekivati taj meč?

“Sve ovisi o gospodinu Orsatu Zovku i ostatku FFC-a. Možda će se to dogoditi već na idućem eventu, a možda na nekoj kasnijoj priredbi. Ja stalno treniram i spremno ću dočekati tu borbu, bez obzira na mjesto i vrijeme održavanja. Naviknuo sam se boriti na svim kontinentima tako da mi ni mjesto borbe neće predstavljati problem.”

Kakav je dojam na Vas ostavio Staring u svom posljednjem nastupu, od kuda dolazi najveća prijetnja?

“Gledao sam njegove borbe još iz doba Strikeforcea, kao i ove iz FFC-a. Mogu reći da se radi o iskusnom borcu čvrste brade i to je zapravo njegova najjača strana, a upravo iz tog razloga, u nastupima s borcima poput njega, morate paziti da se brzo ne potrošite, odnosno treba pametno i pravilno rasporediti energiju. Svatko, pa tako i Staring, ima rupe te sam mišljenja kako sam bolji u svim segmentima igre.”

Postojala je opcija da napadnete pojas u poluteškoj, što je presudilo i kako ste ste odlučili na tešku kategoriju?

“Bilo je dosta razmišljanja o tome koji ću pojast napasti te je u konačnici odluka pala na tešku kategoriju. Poluteška ima veliki broj kvalitetnih boraca, pogotovo mladih koji zaslužuju priliku za dokazivanjem. S druge strane, teška kategorija je malo siromašnija u tom pogledu te je njoj potreban kvalitetan borac, a ja mislim kako sam svojim dolaskom pojačao tu kategoriju.”

Kakva je situacija s Vašim timskim kolegom Tomislavom Spahovićem, je li Vas iznenadio njegov poraz na FFC-u 21?

“Iznanadio me najviše što nije završio Prachnija kada ga je imao na podu. Tomo je odličan parteraš koji u takvim situacijama borbu može završiti ‘ground and poundom’, ali i ‘submissionom’. S druge strane, Marcinov udarac, koji mu je donio naslov prvaka, me nije iznenadio. Ovo je MMA i sve je moguće. On je iskoristio rupu koja se otvorila te je u pravom trenutku plasirao aperkat koji se pokazao presudnim. Najvažnije je da je Tomo dobro, a ja sam siguran da će on izvući maksimum iz ovog poraza te se vratiti kao još bolji borac. On nije dugo izdržao bez treninga tako da već sada radi na održavanju kondicije, a sparinzima će se vratiti čim mu ozljeda još malo zacijeli. Nadam se da ćemo ga uskoro opet gledati u ringu.”

Planovi za iduću godinu?

“Osim osvajanja titule FFC prvaka, cilj mi se vratiti u UFC. Već se neko vrijeme spominje dolazak najjače MMA organizacije u Zagreb i ja bih volio biti dijelom te priredbe. Naravno, jedna od želja je i ta da odradim što više mečeva budući da sam stalno u trenizima i zbog toga svaku borbu mogu dočekati maksimalno spreman.”

Slijedi nam nekoliko zanimljivih dvoboja u najjačoj MMA organizaciji na svijetu te smo Igora ovom prigodom zamolili da nam prognozira ishod dva sjajna okršaja na priredbi koja će se održati ovog vikenda, ali i regionalnoj publici posebno zanimljiv nastup Stipe Miočića i Andreija Arlovskog kojeg ćemo imati priliku gledati početkom 2016. godine.

Rafael Dos Anjos vs. Donald Cerrone

“Na strani sam Rafaela Dos Anjosa. Ipak, prednost u stojci ide na stranu Cerronea, ali Dos Anjos je u svojim posljednjim nastupima pokazao da s pravilnim pristupom i pritiskom na suparnika može svladati najbolje borce. Uostalom, riječ je o odličnom parterašu te mislim da će “Cowboy” imati velikih problema.”

Junior Dos Santos vs. Alistair Overeem

“Okršaj JDS-a i Overeema je meč koji svi već jako dugo iščekujemo. Vidjeli smo velike promjene kod Overeema, a tek ćemo saznati koliko će one utjecati na ovaj dvoboj. On je već dugi niz godina podvrgnut doping kontrolama i nadam se da će biti čist za ovaj meč. Vidi se da više nije toliko velik, ali tvrdi kako je u odličnoj formi i da nikad nije bio spremniji. Unatoč tome, smatram da je Dos Santos kvalitetniji borac i favorit u ovom meču.”

Stipe Miočić vs. Andrei Arlovski

“Miočić i Arlovski su odlični boksači. Arlovski je dosta unaprijedio svoje hrvanje te ima vrhunske sparing partnere, od Travisa Brownea do Jona Jonesa, ali mislim da će Stipe na kraju slaviti, ipak je riječ o borcu koji ima čvršću bradu, a i bolji je hrvač.”

Za sami kraj, Igor je svim čitateljima Fight Sitea poželio sve najbolje u nadolazećim blagdanima kao i u idućoj, 2016. godini, koju će on dočekati na najbolji mogući način, u krugu prijatelja i članova uže obitelji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI