Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Ićo” u poduzetničkim vodama – Dubrovački borac pokrenuo zaštitarsku tvrtku | Fight Site

“Ićo” u poduzetničkim vodama – Dubrovački borac pokrenuo zaštitarsku tvrtku

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 15.07.2011 12:16h Autor:

Ajlin Ahmić

U intervjuu za Fight Site, dubrovački MMA borac je najavio svoj poduzetnički pothvat, ali je i prokomentirao sljedeću borbu Cro Copa kojem pomaže u pripremama.

Hrvatski MMA borac Ajlin Amhić se u pauzi između mečeva odlučio baciti u poduzetničke vode. Dubrovčanin je osnovao tvrtku APB Croatia koja se bavi zaštitom privatnih osoba, VIP prijevozom, nadzorom, osiguranjem kongresnih susreta, savjetovanjem kada je u pitanju sigurnost, ali i istragama u slučaj otmica, krađa…

Dubrovnik je zbog elitnog turizma i VIP gostiju idealno mjesto za pokretanje ovakvog biznisa.

“Smatram da ovakav posao ima budućnosti u Hrvatskoj, a posebno u Dubrovniku. Velik postotak naših gostiju čine bogate i slavne osobe koje vrlo često trebaju dodatnu sigurnost i zaštitu. Mi im to omogućujemo. Za sada se koncentriramo na područje Hrvatske i Balkana, no posao je međunarodni i tvrtka posjeduje sve potrebne certifikate koji pokazuju da ga obavljamo na najvišem mogućem nivou”, objašnjava Ahmić u razgovoru za Fight Site i dodaje:

“Našim klijentima također nudimo usluge VIP prijevoza u luksuznim automobilima, osiguravamo im ulaske u elitne klubove i privatnost koja im je uvijek potrebna zbog njihovog statusa.”

Osiguranje i zaštita se uvijek vežu uz borilačke sportove, zbog toga je i nekoliko djelatnika ABP-a upravo iz tog miljea…

“Većina naših djelatnika su članovi dubrovačkog Gladiatora. Može se reći da su borilački sportovi povezani sa zaštitom, no neke druge stvari su puno bitnije. Fizički obračun je ono što se uvijek pokušava izbjeći i to je posljednji izlaz. Pravi bodyguard mora biti pristojan, elokventan, srdačan i uvijek na usluzi. Mora znati kako spriječiti potencijalni sukob prije nego što se on dogodi”, objašnjava Ahmić.

S obzirom na novu profesiju, Ajlin će imati manje vremena za MMA karijeru, no naglašava da je neće zapostaviti…

“Možda trenutačno nemam toliko vremena, no kako se uglavnom radi o sezonskom poslu, tako ću se ponovno baciti na MMA karijeru čim prođe ljetni period. Već sam sada u treninzima i pripremam se za već dogovorene dvoboje”, kaže Amhić i dodaje:

“U listopadu ću se boriti ovdje u Dubrovniku, a u prosincu imam dogovoren dvoboj na WFC-u protiv Austrijanca Geralda Tureka. Bit ću sigurno spreman za te mečeve.”

Što je sa suradnjom s Cro Copom kojem je Ahmić bio jedan od glavnih hrvačkih sparing partnera za posljednje borbe?

“Čuo sam se s Mirkom prije mjesec dana i vjerujem da će se suradnja uskoro nastaviti i da ću doći u Zagreb trenirati s njim. Prije par dana objavljeno je kada ima sljedeću borbu i protiv koga se bori.”

Ahmić smatra kako je Cro Cop favorit u meču protiv Royja Nelsona.

“Mirko bi to trebao dobiti. Jasno je da ima veliku želju i da je jako motiviran pokazati da zadnje dvije borbe nisu bile njegovo pravo lice. Bit će spreman, čak spremniji njega na posljednjim pripremama i uopće ne sumnjam da će svladati Royja Nelsona.”

Dubrovački borac je na koncu prokomentirao i pokretanje Fight Channela, kao i prijenose UFC-a koji su već krenuli uživo na PPV-u.

“To je velika stvar za borilački sport i cijelu scenu. Pomoći će razvitku sporta, promociji boraca i popularizaciji među širim masama. Imamo privilegiju što možemo kupiti UFC prijenose i gledati ih uživo na kablovskoj televiziji. Ja pratim svaki UFC prijenos, a kada starta kanal na jesen, onda ću svakodnevno gledati i Fight Channel.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI