Hrvat iz TUF-a Vlado Šikić: Nitko me u The Ultimate Fighteru nije previše impresionirao

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 24.09.2015 11:39h Autor:

Screenshot

Vlado Šikić nije uspio proći "u kuću" aktualne 22. The Ultimate Fighter sezone, koja se ovih dana emitira na Fight Channelu. Ovaj sjajni mladi hrvatski borac s adresom u Njemačkoj je ispao u preliminarnoj borbi prije samog ulaska u glavno natjecanje gdje su treneri Conor McGregor (Europa) i Urijah Faber (Amerika). Razloga za žaljenje ima jer ga je već u prvoj rundi preliminarnog meča "izdalo rame". Nadlaktica mu je u jednom trenutku dvoboja iskočila iz svoje čašice te je Šikić, unatoč velikoj hrabrosti i nastojanju da nastavi meč, na koncu morao predati.

Trenutačno je u fazi rehabilitacije, a jednom kada rame bude spremno za napore, Šikić nastavlja s mečevima i planira popraviti svoj ionako sjajan profesionalni MMA score koji je trenutačno čak 10-0.

U razgovoru za Fight Site, Vlado se na početku osvrnuo na kratki boravak u TUF-u koji se snimao, kao i obično u Las Vegasu…

"Pošto sam se sam javljao s video porukama i bez ikakvog tima sam otputovao za Las Vegas, u sebi sam znao – ako sam do ovdje uspio sam, sve je moguće! UFC se potrudio da nam olakša vrijeme provedeno u Las Vegasu. Dobili smo određeni džeparac i kada nismo imali snimanja ili intervjue, uživali smo u gradu kocke. Osjetio sam da su puni poštovanja prema nama jer se u SAD-u borce gleda kao sportaše, ne kao divljake. Ja na fakultetu studiram sport i radim kao trener u jednom od najvećih fitness centara u Njemačkoj. Fizička i psihička priprema za MMA je možda i najintenzivnija u odnosu na sve druge sportove. Zato sam se ja odlučio da je ovo moj životni put."

Što se dogodilo u preliminarnom meču. Dobro si počeo, a onda si morao predati meč Abneru Lloberasu zbog ozljede?

"Nedostajalo mi je prije samog meča dobro zagrijavanje kakvo ja obično odrađujem sa svojim trenerima u Njemačkoj. Zagrijavanje je vrlo bitan proces borbe prije ulaska u borilište, a važno je zagrijati sve dijelove tijela. Tako mi je u samom meču trebalo neko vrijeme da se probudim i krenem. U trenutku kada mi je uzeo leđa, sam posmislio: zar ovaj klinac stvarno misli da me tako lako može svladati? No, kada sam pobjegao iz tog zahvata i htio sam se vratiti na noge, osjetio sam da mi je iskočilo rame. Osjetio sam kratku bol, no nastavio sam s poker pogledom, kao da se ništa nije dogodilo. Ipak, vrlo brzo sam shvatio da je rame ozlijeđeno. On je u tom trenutku već bio frustriran što se vidjelo prema njegovom pogledu. Drugi put mi je rame iskočilo kada sam bacio lijevi kroše. Tada je već bilo jasko da nešto nije ozbiljno u redu. Krenuo sam na rušenje da bi barem nešto napravio. No, to nije bila najbolja ideja jer je rame do kraja iskočilo i bol je jednostavno bila prejaka. Morao sam predati meč."

Šikić je uvjeren da bi svog protivnika svladao da se nije dogodila nesretna ozljeda. Unatoč tome što mu je tek 25, Šikić pršti samopouzdanjem te tvrdi da je MMA njegov životni put koji ne misli mijenjati…

"Siguran sam da bih ga u drugoj rundi nokautirao jer sam se ja tek zagrijavao, a Španjolac je već padao i usporavao. Ima nešto u očima protivnika iz čega možeš vidjeti u kakvoj je fazi i je li slomljen. To sam vidio u svim prošlim borbama, to sam vidio i sada."

Ukupno iskustvo u TUF-u mu je ipak pozitivno. No, priznaje da ga nitko previše nije impresionirao.

"Upoznao sam sve borce u TUF kući i nitko me zapravo nije previše impresionirao. Znam da će moje vrijeme doći. Šteta što mi se ovo dogodilo, no vjerujem u Boga koji će mi dati snagu da ponovno uđem u borilište i da dokažem da sam najbolji na svijetu."

Vlado prati i zbivanja na hrvatskoj borilačkoj sceni, a prati i FFC za koji kaže da je vrlo zanimljiv. Tko zna, možda po oporavku i Šikića vidimo u Final Fight Championshipu. Time bi ionako vrlo zanimljiva laka divizija postala još zanimljivijom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI