Hrgović: Cilj je osvajanje olimpijskog zlata, za to se spremam cijeli život!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 10.05.2016 14:50h Autor:

Filip Hrgović

Ovo ljeto donosi nam Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Od 5. do 21. kolovoza, najpoznatiji brazilski grad će biti centar sportskih zbivanja, a svoju će slavu u istom potražiti Filip Hrgović, najbolji hrvatski boksač i amaterski prvak Europe.

Prije otprilike dva tjedna Filip je započeo najvažnije pripreme svoje karijere. Prema riječima njegovog trenera Leonarda Pijetraja, odluku o nešto ranijem početku pripremnog procesa donio je sam boksač. Iako mu je Pijetraj sugerirao još odmora, Filip na isti nije želio trošiti više vremena te je sada na njima dvojici, kao i na ostatku BK Leonardo tima da do Igara pogode savršen tajming za vrhunsku formu, a upravo bi to trebao biti najzahtjevniji zadatak ovih priprema.

Očekivano, ljestvica je postavljena visoko i cilj se iz Rija vratiti s najsjajnijim odličjem, a nešto više informacija o svemu Filip je podijelio s Fight Siteom koji ga je posjetio u prvim danima njegovih priprema.

“Stvarno volim puno trenirati i biti konstantno spreman tako da mi ovo pomicanje od par tjedana unaprijed i ne predstavlja neki problem. Od viška glava ne boli”, otvorio je Filip ovaj razgovor.

U Rijo po zlato!

“Ovo je natjecanje za koje se spremam cijeli život. Moj san i cilj je osvajanje olimpijskog zlata. Ovo je najjači turnir na svijetu i teško je raditi prognoze, ali ovo su moje skromne želje”, uz smijeh poručuje Hrgović.

Prelazak u profesionalne vode – je li rezultat na OI preduvjet?

“Moguće. Već imamo ponude i u pregovorima smo, ali iskreno, u ovim trenucima ni sam još uvijek ne znam kakav će biti rasplet ove priče. Sigurno je to da ću jednog dana biti profesionalac, to je samo pitanje vremena. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da će se to dogoditi baš poslije Igara niti da ćemo još malo pričekati nakon završetka istih.”

Konkurencija

“To bi bili Kazahstanac Ivan Dičko i Francuz Tony Yoka koji me je pobijedio na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Tu su još i Azerbajdžanac Magomedrasul Medzhidov i Englez Joseph Joyce. Uz ta imena sam i ja sigurno jedan od favorita.”

Filip se zbog Olimpijskih igara odrekao Svjetske boksačke lige

“Mislim da izbivanje iz WSB-a neće utjecati na moje nastupe u Riju. Prošla godina je bila iznimno naporna, a dobrim dijelom i zbog te Svjetske lige. To je zahtjevno natjecanje i mislim kako sam donio ispravno odluku. To će utjecati, ali pozitivno. Bit ću gladniji, odmorniji i pripremljeniji.”

Prije Rija bi mogao odraditi još jedan turnir

“Mislim da ćemo odraditi još jedan turnir u sedmom mjesecu čisto kako bih osjetio ring. Ipak, najbitniji su mi sparinzi i potraga za dobrim sparing partnerima.”

Pronalazak kvalitetnih sparing partnera – ozbiljan problem

“Marin Mindoljević iz Splita mi često pomaže u pripremama i vjerujem kako će mi i ovaj put uskočiti. Pričekat ćemo završetak svih kvalifikacijskih turnira i one borce koji se ne uspiju plasirati ćemo kontaktirati. Bit će to veliki problem. Ljeto je, malo ljudi trenira ljeti, a sparinzi sa mnom su dosta zahtjevni i moji trening partneri moraju biti dobro pripremljeni. Nešto ćemo iskombinirati, ako već 10 godina guramo onda ćemo i sad.”

I Hrvoje Sep će s Filipom u Brazil

“To je sjajna stvar ne samo za naš klub i atmosferu, već i za hrvatski boks općenito. Drago mi je da se uspio kvalificirati i nadam se kako će nam se još netko priključiti.”

Prognoza za Kličko vs. Fury II

“Mislio sam kako će ga Kličko deklasirati u prvom meču, a pri tom mišljenju i dalje ostajem. Ako pusti svoju seriju, Fury nema šanse ostati na nogama. U prvom meču to nije napravio, nije bacio niti jedan pravi udarac. Sada, kada je pogledao meč te vidio na koji je jeftin način ostao bez titula i protiv koga ih je izgubio, bi ipak trebao malo pustiti ruku i završiti Furyja”

Anthony Joshua i Deontay Wilder

“Sa mnom nemaju šanse, a s Kličkom bi možda i mogli”, nasmijao se Filip na spomen dvojca koji uz Klička i Furyja privlači najviše pozornosti u teškoj kategoriji.

Stanje boksa u Hrvatskoj

“Situacija je bolja nego prije. Sport se kreće u dobrom smjeru. Za razliku od 2012. godine, kada nismo imali niti jednog olimpijca, sada već imamo dva, a možda nam se još netko pridruži. Savez odrađuje bolji posao, trudi se i imam osjećaj kako sve ide u dobrom smjeru. Imamo puno talentiranih boksača, a i u seniorima ima kvalitetnih boraca tako da sam mišljenja kako postajemo jedna ozbiljna reprezentacija.”

Filip je prošlog mjeseca posjetio i zagrebački Auto Show te smo provjerili je li se možda počastio novim limenim ljubimcem ili će za isti pričekati rezultat iz Rija.

Hrgović - Auto Show

“Nisam se počastio. Kakve su nagrade sumnjam da će pasti neki ljubimac s Auto Showa, prije bi mogao neki sa sajma”, nasmijao se Filip te navukao rukavice i započeo jedan u nizu brojnih treninga koji će mu pomoći da do puta u Brazil dostigne optimalnu formu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI