Gluhak više od ičega želi meč s MakedoncemTalevskim: “Prebit ću ga kao mačku”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 22.05.2017 15:42h Autor:

Ivan Gluhak

Proteklog vikenda se u Karlovcu održala borilačka “Fight Night” priredbe na kojoj su nastupila neka poznata imena hrvatskog borilačkog sporta. Jedno od njih je bilo i ono Ivana “Braveheart” Gluhaka.

Ovaj iskusni MMA borac, koji je publici ponajviše poznat iz sjajnih nastupa i odličnih mečeva u ringu Final Fight Championshipa, nije bio u akciji više od godine dana. Prije nastupa u Karlovcu posljednji put smo ga vidjeli na FFC priredbi u Beču (2016.) gdje je poražen od Laszla Senyeia u dvoboju za titulu prvaka u velter kategoriji. No, poraz nije bio razlog duge pauze. Zagrebački nokauter je u međuvremenu postao otac, morao se posvetiti više privatnom i poslovnom životu, a tek kada je sve posložio u kvalitetnu cjelinu, odlučio se vratiti u slobodnu borbu.

“Odlično se osjećam, zdrav sam i ovaj meč je tek početak mog povratka. Teže mi je nego prije trenirati zbog manjka vremena, no nekako imam više volje i više motivacije nego ranije. Sada kada mi je privatni i poslovni život posložen, s više sreće i motiva idem na treninge. Nemam nikakvih problema s ozljedama, potpuno sam zdrav i cilj mi je povratak u FFC”, rekao je Gluhak u razgovoru za Fight Site.

“Soldić je možda i bolji od Laszla”

U Karlovcu nije imao previše posla te je posao završio lako i brzo protiv Muhameda Mahmića. No i sam je svjestan da je i prava konkurencija u međuvremenu napredovala…

“Pratio sam sve što se događalo u FFC-u i ostalim organizacijama. Posebno sam pratio svoju velter kategoriju gdje je Soldić osvojio pojas. Odličan je borac, vrlo talentiran i fizički jako snažan. Ako bih ga morao usporediti s Laszlom, možda je čak malo i bolji od njega. Drago mi je zbog Jelčića kojem trebaju još jači ispiti jer je prejak za sve ove protivnike. Žao mi je što se Mircea ozlijedio prije posljednjeg eventa jer sam htio vidjeti taj meč. Pejić sjajno napreduje i odlično mu ide u perolakoj kategoriji, a impresionirao me i Stošić. Odličan je i onaj Amerikanac u -84kg”, opisuje Gluhak svoje viđenje FFC-ovog rostera gdje bi se htio što prije vratiti…

“Već sam pet ili šest mjeseci u treningu. Trebao sam odraditi jedan meč u Sloveniji prije nekoliko tjedana, ali sam se razbolio. Ovo u Karlovcu je tek početak, njavljujem povratak, a cilj mi je FFC, ali i neke ruske promocije. Pregovaram i s Fight Night ruskom organizacijom oko ugovora na četiri meča”, dodao je “Braveheart”.

Iako ne bira protivnike, jedno ime mu je ipak na piku. Ono Makedonca Borce Talevskog s kojim se trebao susresti na već spomenutom meču u Sloveniji. Gluhak je otkazao dvoboj zbog bolesti, a Makedonac ga je javno prozvao poručivši mu “da se uplašio…”

“Meč protiv Talevskog u FFC-u želim više od ičega. To je velika pozornica, bit će mnogo kamera i baš zato ga tamo želim prebiti kako bi se to što bolje moglo vidjeti na televiziji. Sve ono što je rekao o meni ću mu naplatiti. I to s kamatama. Doslovno ću ga prebiti kao mačku. Razbit ću ga. Nema nikakve šanse protiv mene i to ću dokazati u FFC ringu. Taj dečko nije normalan jer me išao prozivati”, zaključuje Gluhak.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI