Forgač: Borci su oduševljeni trenerom American Top Teama, a uskoro se i ja vraćam u ring!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 10.09.2013 08:38h Autor:

CCA Team s Conanom

Croatian Combat Academy tek je nedavno započeo sa svojim radom u Zagrebu, ali od samog početka odlučili su krenuti maksimalnim snagama te su u Hrvatsku doveli glavnog trenera American Top Teama. Conan Silveira održao je i cijelodnevni seminar u njihovoj dvorani te dva treninga s CCA borcima.

Suvlasnik CCA dvorane, Dražen Forgač, otkrio nam je u razgovoru tko je najugodnije iznenadio poznatog trenera, ali i kakvi su planovi za daljnju suradnju s ATT-om.

Kakve su bile reakcije članova kluba i ostalih koji su došli na seminar tijekom suradnje s Conanom?

"Conan Silveira je velik čovjek i velik trener. Vrlo je smiren i zrači pozitivnom energijom. Zbilja nisam tip kojeg je lako fascinirati, ali Conan je u tome uspio. Pričao sam s većinom sudionika seminara i svi su bili oduševljeni. Večer prije seminara bio je gost na polufinalu MMA lige u Ciboni nakon čega je odlučio promijeniti program seminara i pokazivati osnovne tehnike za MMA. Vrlo je precizno detektirao pogreške koje je uočio kod boraca i na seminaru je ukazivao na njih. Na kraju je dugo odgovarao na pitanja sudionika seminara. Svi su bili oduševljeni njegovim načinom razmišljanja i shvaćanja MMA sporta. Pohvalio je potencijal i borbeni karakter naših boraca, ali i to da prilično zaostajemo po pitanju MMA tehnike za što odgovornost leži na trenerima. Koliko naše trenere zanima napredak najbolje govori činjenica da se gotovo nitko nije pojavio na seminaru."

Je li možda izdvojio ponekog borca koji ga je posebno oduševio?

"U Ciboni je zamijetio Filipa Pejića, odnosno pohvalio je sve borce Ban tima za koje je rekao da se vidi da imaju plan i ideju što raditi u kavezu. Na seminaru ga je oduševila Adriana Vuković, 15-godišnjakinja iz Đakova za koju je rekao da će sigurno napraviti veliku karijeru. Naravno Luka Jelčić je kod muških najveći potencijal, uz njega Matej Truhan i Saša Drobac. Savršeno je detektirao nedostatke kod boraca. Najveći problem je to što se neki klubovi baziraju na grappling, a stand up im je prilična nepoznanica što se savršeno vidjelo na ovom seminaru."

Kakvi su planovi za daljnju suradnju s ATT-om?

"Croatian Combat Academy je viza za American Top Team. Borcima koje bi volio u budućnosti vidjeti u American Top Teamu Conan je predložio prelazak u naš tim za koji zna da će im pružiti sve što im treba i gdje će napredovati do razine koja je potrebna za American Top Team."

Najavio si i sam da bi uskoro mogao napokon natrag u ring, ima li kakvih konkretnijih informacija o tome?

"Da, nadam se da ću krajem godine ponovno u ring. Imam dvije ozbiljne ponude i ako će biti sve u redu s koljenom vjerojatno ću se boriti. O protivnicima još uvijek ne bih, mogu samo reći da je već nekoliko ljudi odbilo boriti se protiv mene."

"Pozivam sve koji žele trenirati MMA, BJJ, Tajlandski boks ili boks, bilo rekreativno ili natjecateljski, da nam se pridruže u 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma", rekao je Forgač u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI