Filip Pejić: U petak će se Cibona tresti kada budem ulazio u ring!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 20.10.2015 16:16h Autor:

Pejić vs. Maksimović

Filip Pejić će u petak 23. listopada treći put ući u FFC ring. U prvom meču kraj prve runde nije dočekao Francisco Albano Barrio dok je meč protiv Slobodana Maksimovića završio bez pobjednika. Ovog će mu puta protivnik biti Zoltan Turai iz Mađarske.

Reputaciju beskompromisnog i atraktivnog borca Filip Pejić stekao je nastupima na MMA ligi, a sve je to potvrdio i kad je ušao u FFC ring. U posljednjem meču na FFC-u 18, koji je održan u travnju ove godine u Ljubljani, borio se protiv Slobodana Maksimovića. Suci su dodijelili pobjedu većinskom odlukom Pejiću, ali supervizor i matchmaker FFC-a Marko Petrak iskoristio je svoje pravo da tu odluku poništi i borbu je proglasi neodlučenom. Vjerojatno je to bio i najpošteniji ishod meča kojeg se na početku razgovora za Fight Site prisjetio i Filip Pejić.

"Nije mi se bilo lako pomoriti s tom odlukom, ali što je tu je. Idemo dalje. U takvim izjednačenim mečevima mi borci uvijek mislimo da smo bili bolji od suparnika. Želio sam revanš, ali Maksimović mi je dva puta otkazao meč. Nije mi to nimalo leglo, niti sam to dobro prihvatio i stvarno sam razočaran. Spremam se za taj meč jer sam želio dokazati da sam bolji i da sam trebao pobijediti i u našem prvom meču.", rekao je na početku razgovora Filip Pejić.

Na kraju je Pejić za protivnika na FFC-u u Zagrebu dobio Zoltana Turaija o kojem u početku nije znao previše, ali je proučio njegove mečeve.

"Moram još jednom ponoviti. Iskreno sam očekivao kvalitetnijeg i iskusnije protivnika jer sam želio otići na jednu višu razinu. Pogledao sam neke njegove mečeve, ali u posljednjem koji je imao prošlog vikenda vidio sam da je dosta hrvao i to prilično kvalitetno te me je malo tako iznenadio. Dobio je na kraju svog protivnika jednoglasnom odlukom sudaca. U odnosu na prethodne mečeve je napredovao. Inače je uglavnom bio opasan u "stand upu" i imao je dosta grešaka koje bi se mogle iskoristiti. Upoznao sam sad i njegovu drugu stranu te smo spremili taktiku koja bi trebala donijeti rezultat. Ako ne prođe plan A tu je uvijek plan B, ali i C. Nadam se da neće i on baš biti potreban. Morate biti na sve spremni ako želite doći do pobjede."

Bez obzira na to što je Turai u svom posljednjem meču pokazao neke nove kvalitete Filip Pejić ima svoj plan.

"Priredit ću spektakl u toj borbi. Želim ga nokautirati, a ako prizivate nokaut onda on i dođe. Nije bitno kad će nokaut doći. U prvoj ili trećoj rundi. Bitno je da bude što atraktivniji. Ima on dosta rupa, a ja sam takve građe i takvih poteza kao borac da puno toga mogu napraviti. Nadam se da će jedna od tih stvari na kraju proći."

Poseban motiv bit će činjenica da će se opet boriti pred svojim navijačima u svom gradu u dvorani koju dobro poznaje jer u KC Dražen Petrović, odnosno popularnoj Ciboni, odradio je veliki broj mečeva.

"I sad se naježim kad se sjetim trenutka kad je Marko Petrak nazvao i rekao da imam meč u Zagrebu. Borit ću se u Ciboni, a tu se osjećam kao da sam doma. Ma nije niti bitno koja je dvorana, bitno je da je u Zagrebu. To je moj grad i tu želim pokazati koliko vrijedim. Na tribinama će biti puno mojih navijača. Neću govoriti o brojkama, ali znam da će u Ciboninoj dvorani u petak grmjeti kad uđem u ring. Iznimno me puno ljudi zvalo za ulaznice, ali mogao sam osigurati samo određeni broj za najbliže. No, vjerujte mi da će to biti pravi spektakl kad uđem u ring i da će se dvorana tresti."

Svi će ti navijači s tribina imati velika očekivanja kad Filip Pejić uđe u FFC ring, ali on s tim nema problema.

"Meni nije problem taj pritisak koji možda stvaraju domaći navijači. Meni je to samo dodatna motivacija. Na neki sam se način od toga ogradio i ne razmišljam o tome kad ulazim u ring. Jednostavno se isključim i razmišljam samo o borbi. Moram biti koncentriran na protivnika i ono što me čeka. Čujem ih ja s tribina, ali na neki svoj način. Oni su samo podrška, ali oni ne odlučuju o borbi. O tome tko će biti pobjednik odlučujem samo ja."

U slučaju pobjede, u koju ne sumnja, Pejić se nada borbi za naslov i atraktivnom protivniku.

"Trebalo je do toga doći, ali nažalost nisam dobio adekvatnog protivnika. Jednostavno, je protivnike nisam nikad birao. Dajte mi bilo koga samo da se borim. Ne znam biraju li drugi svoje protivnike pa me neki zbog toga izbjegavaju. Mene to ne zanima."

Na kraju je Filip Pejić poslao poruku svojim navijačima, ali i svima onima koji će u petak 23. listopada biti u "KC Dražen Petrović".

"Dođite jer nećete zažaliti. Ne samo zbog moje borbe već i zbog ostalih sudionika ovog Final Fight Championshipa. Tu su Pokrajac, Truhan, Drobac, Trušček, Poturak… Ovo je stvarno sjajan događaj koji niti jedan ljubitelj borilačkih sportova ne bi trebao propustiti. Jedva čekam da krene. Spreman sam, dobro sam radio i mogu maksimalnim tempom odraditi sve tri rude ako će to biti potrebno.", rekao je Filip Pejić na kraju razgovora za Fight Site.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI