FFC 27- Roberto Soldić: Trušček je dobar, ali priča gluposti, očekujte borbu večeri!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 09.12.2016 17:12h Autor:

Roberto Soldić FFC 20

Roberto Soldić je prošle godine u Ciboni debitirao za Final Fight Championship sa samo pet profesionalih borbi iza sebe. Iste večeri sjajan nokaut je upisao jedan od najiskusnijih hrvatskih boraca, Ivica Trušček. Sada će se godinu dana kasnije 21-godišnji Vitežanin iz Dusseldorfa s Truščekom boriti za naslov prvaka u velter kategoriji na FFC 27: Night of Champions priredbi 17. prosinca u Areni Zagreb. Soldić je u međuvremenu savladao još jednog iskusnog veterana, Vasu Bakočevića, odradio gusti meč u Rusiji s neporažnim Yaroslavom Amosovom, i u posljednjem meču je sjajnim prekidom u prvoj rundi osvojio SMMAC veleter pojas na priredbi u Baselu. Ipak, unatoč dobrim rezultatima Soldić priznaje da ga je iznenadio poziv FFC-ovih “mathmakera”.

“Nisam očekivao poziv, pomalo me i šokirao. No iako se nisam nadao borbi za FFC-ov pojas, prilika je tu i moram je iskoristiti. Veselim se što sam uopće dio ove velike priredbe. To samo pokazuje da se sav moj rad i trud isplatio, jako sam sretan zbog ove prilike.”

Znao je da će ga čekati u ringu čekati Trušček

“Čim sam dobio poziv, odmah sam znao da će mi Trušček biti protivnik. Imao sam takav predosjećaj. Znam da je on isto htio tu priliku i sada su mu konačno je dali. Ivica i ja se znamo, on je već jednom spomenuo da smo prijatelji. Razgovorao sam s njim nekoliko puta i zaista da dobar momak. O njemu kao čovjeku mogu reći samo sve najbolje.”

Ipak, nešto ga je iznenadilo…

“Jedino me pomalo iznenadilo kad je na televiziji pričao neke stvari…rekao je kako nije znao da sam ja toliko loš (smijeh). Što se tiče toga da nemam iskustva- naspram njega sam neiskusniji, to se slažem s njim sto posto, ali ovo ostalo..pričao je nebuloze (smijeh), nisam se baš tome nadao. Sve u svemu, on je jako dobar borac. Znam što me čeka u ringu i za to sam se pripremio. Na tih 15 minuta ćemo zaboraviti prijateljstvo, a nakon toga bi sve trebalo biti po starom.”

Iskustvo ide Truščeku, ali nije ni Soldić više tako zelen

“Ima on pravo, sparinzi su jedna stvar, a ring/kavez druga stvar. Ali ja sam prošao i Rusiju i Brazil i Nizozemsku…Sa šest borbi sam išao u Rusiju boriti se s protivnikom koji ima preko dvadeset borbi. Borio sam se i s (Vasom) Bakočevićem koji ima četrdeset borbi. Uvijek sam bio gost na nepijateljskom terenu i pobijedio bih prekidom. Jedina pobjeda odlukom je ona u Ciboni protiv (Saše) Drobca. Nisam imao priliku što pokazati jer on nije htio borbu. No Trušček je drugačiji borac, on ide naprijed, to znam. Mislim da će ovo biti borba večeri zato što vidim da se on želi potući, isto kao i ja. Bit će to dobra borba.”

Taktika za borbu?

“Ne bih volio previše otkrivati svoje planove, ali ja uvijek imam plan B. Znam se dobro snaći tokom meča u svakom trenutku. Glava mi je uvijek tu, fizički sam i više nego spreman. Ovo mi je već deseti meč u gostima i na televiziji tako da mi je svejedno. Nemam neku veliku tremu. rekao bih više da sam samo uzbuđen zbog cijelog eventa, drago mi je da sam dio ove priče. A što se borbe tiče, nisam zabrinut jer pravu borbu prolazim svaki dan na treninzima.”

Trušček mu daje prednost u veličini i snazi

“Pa nisam ja baš puno veći od njega. Istina, malo sam višlji. Ali to što je netko veći i jači ne znači da je i bolji. Borio sam se s jednim dečkom koji je skidao puno više kila od mene i u meču je bio dosta teži i snažniji, ali nije mi to predstavljalo neki problem. Sve se svodi na kvalitetu borca.”

Dio priprema je odradio s MMA zvijezdom Gegardom Mousasijem

“Tako je. Išao sam se trenirati u Nizozemsku gdje sam proveo veći dio priprema. Nije tamo bio samo Mousasi već razni borci poput Franka Munoza koji se borio s Dževadom Pourkom na FFC-u u Sarajevu. Radio sam sparinge s jako dobrim ljudima i s obzirom na njihovu klasu mogu reći da nisam razočaran svojom kvalitetom. Otpor je bio jak i dobar.”

Planiraš li se vraćati u Nizozemsku?

“Uvijek sam dobrodošao kod njih. Lijepo su me ugostitli i rekli su da slobodno dođem ako išta trebam. Mislim da ću sljedeće godine otići tamo na dva,tri mjeseca odratiti kompletne pripreme.”

Neriješenu borbu iz Budve su mu nedavno preinačili u poraz

“To je glupa politika. Rezultati koju su upisani na Sherdogu se gledaju kao službeni, ali ja se ne osjećam se poraženo. Da me netko pobijedio prekidom, uredu, ali ova politika, kad je sudac na njegovoj strani, kad se borite protiv domaćina na njegovom terenu…tako se borcima kvare skorovi i to je ono najgore. Ali znam da FFC nije takva organizacija. U Ciboni je Drobac bio domaćin, ali sam ja pobijedio čisto. Rekli su mi da sam dobio sve tri runde. Mislio sam da ću izgubiti odluku pošto je on iz Zagreba, no to nije bio slučaj. Ovo u Budvi je bila čista krađa. Rusija je malo drugačija- imao sam nokdaun, on je mene rušio, tako da je mogao biti i neriješen rezultat. U svakom slučaju, ja se ne osjećam poraženo.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI