FFC 27 – Marjanović najavio osvajanje titule pred vojskom svojih navijača: “Već su spremni i iščekuju ovaj meč!”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 21.11.2016 16:03h Autor:

Saidi vs. Marjanović

Nakon šest nastupa u ringu hrvatske promocije, Denis Marjanović će 17. prosinca na FFC 27 priredbi doći u priliku oko struka navući pojas koji mu je zapeo za oko još 2014. godine, godine kada je u Zadru ostvario svoj debi za Final Fight Championship. Novi izazov u karijeri iskusnog bosanskohercegovačkog borca predstavljat će Austrijanac Rene Wimmer, borac koji se FFC-ovim fanovima predstavio nokautiravši Cheicka Sidibea u svom debitantskom nastupu na posljednjoj priredbi u Linzu.

Iza Denisa su 42 profesionalne pobjede, a kickboxingom se bavi već šesnaest godina. Iako, kako i sam kaže, u početku nije imao neku posebnu namjeru sudjelovati na natjecanjima, on se potpuno prepustio inspiraciji koju je crpio iz boralačkih junaka s malih ekrana, a svoje je prve korake odlučio podijeliti i s čitateljima Fight Sitea.

“Pomalo inspiriran filmovima Jean-Claude Van Dammea i ostalih borilačkih junaka dobivam želju za natjecateljskim duhom te počinjem odrađivati amaterske mečeve, a vrlo rano sam se prebacio i na profesionalne vode. Trenirao sam i taekwondo, ali kada sam osjetio što je kickboxing, onda sam znao da je to to.”

O borbi za titulu

“Ovo priželjkujem otkako sam došao u FFC. U početku je postojala priča da se u meču za titulu nađem s Igorom Emkićem, ali kako on nije bio u mogućnosti nastupiti dodijeljen mi je drugi protivnik koji dolazi iz Austrije.”

O Wimmeru

“Ne znam gdje bi mi mogao praviti probleme ako u borbu uđem zdrav i bez ozljeda. Mislim da sam kompletniji i iskusniji borac te da ću samim time pronaći rješenje za njega. Vjerujem kako ću u idućim nastupima biti sve bolji i bolji, a za Wimmera ću pripremiti nešto iz svoje kolekcije udaraca.”

Austrijanac je sjajnim nokautom debitirao za FFC, što ste naučili iz njegovog meča s Cheickom Sidibeom?

“Iskreno, nisam još imao priliku pogledati taj meč iako znam da je Sidibe jako dobar borac, a Wimmer ga je uspio nokautirati i preokrenuti borbu u svoju korist. To mi govori da je dosta čvrst i da posjeduje težak udarac.”

Prognoza meča

“Očekujem osvajanje FFC pojasa i atraktivan meč jer imamo sličan stil borbe. Nadam se i da će publika uživati u onome što možemo ponuditi.”

Sada nastupate na najvećem eventu u povijesti promocije, a bili ste i dio njenog posjeta SAD-u. U čemu je tajna vašeg dobrog odnosa s FFC-om?

“Nema tu neke velike tajne. Mislim da je bit u jednom korektnom i profesionalnom odnosu s obje strane. Računam na našu dugoročnu suradnju.”

Stvara li posebnu draž činjenica da je ovo borba za prvog FFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji?

“Sigurno mi imponira borba za FFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji. Nadam se kako ću taj pojas osvojiti, a zatim ga i uspješno braniti.”

Banja Luka je blizu Zagreba, očekujete li navalu vaših navijača?

“Pa da. Banja Luka je sat i pol vožnje od Zagreba tako da sigurno očekujem hrpu svojih navijača koji su već spremni i zajedno sa mnom iščekuju ovaj meč u Areni.”

Osim osvajanja pojasa, Denis se nada i kako bi pred publikom u zagrebačkoj Areni mogao opravdati nadimak do kojeg je stigao zahvaljujući uništavanju nekih prijašnjih protivnika.

“Nadimak ‘Lumberjack’ (Drvosječa) dolazi od ilustracije na moje jake udarce nogama kojima sam često znao obarati protivnike. Nekad je to znalo biti low kickovima, a nekad high kickovima. Iako nisam u pravom smislu te riječi opravdao nadimak u FFC-u, nadam se da hoću u budućnosti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI