Fabjan: Zoraju ću skinuti skalp, a meni je Zhuravlev glavni favorit K-1 finala!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 02.03.2013 10:19h Autor:

Miran Fabjan

Miran Fabjan među prvima je dobio meč na K-1 WGP Finalu koje će se 15. ožujka održati u, vjerujemo, prepunoj zagrebačkoj Areni. Protivnik mu je iznimno iskusni hrvatski borac Emil Zoraj koji se vraća u ring nakon nešto dulje pauze i nema sumnje kako će to biti borba koja će također oduševiti gledatelje i dodatan mamac za dolazak u Arenu.

Vjerujem da pripreme privodiš kraju, ostala su još samo nepuna dva tjedna do jednog od najvećih sportskih događaja u hrvatskoj povijesti. Kako napreduju pripreme, je li sve prošlo u redu i ima li kakvih ozljeda?

"Pripreme privodim kraju, radim kao i uvijek naporno na snazi i kondiciji, još uvijek me čeka deset sparinga tijekom idućeg tjedna, a nakon toga moram skinuti devet kilograma. Sve napreduje kako treba tako da ću biti spreman za 15. ožujka i skidanje skalpa Zoraju."

Boriš se protiv Emila Zoraja, vrlo dobro poznatog imena, no činjenica je da u posljednje vrijeme nije aktivan. Smatraš li da mu taj ''ring rust'' može predstavljati značajniji problem?

"Zaista ne znam kako će na njega utjecati činjenica da se stvarno dugo nije borio, ali ja se nadam da će mu daleko veći problem od toga zapravo predstavljati moji udarci i moj stil borbe."

Sigurno su ti vrlo dobro poznate Zorajeve mogućnosti, gdje vidiš svoju priliku protiv njega?

"Moja najveća prednost je upravo u tome što Emil u posljednje vrijeme nije bio toliko posvećen sportu, trenirao je povremeno, a ako pogledate mene, to mi je posao i jedino što znam, a to želim i dokazati cijelom svijetu ovom prilikom."

Koja je bila tvoja prva reakcija kada si dobio poziv iz Fight Channela s ponudom za nastup na ovom eventu u Areni Zagreb 15. ožujka? Koliko ti znači borba u tako elitnom društvu?

"Bio sam potpuno oduševljen kad sam dobio poziv, ali sada se ipak sve normaliziralo. Uostalom, poziv sam dobio jer sam kvalitetan borac i vjerujem da sam najbolji u cijeloj regiji kad je u pitanju moja kategorija. Ako netko u to sumnja, promijenit će mišljenje nakon 15. ožujka. Ovaj meč je meni nagrada za sve što sam žrtvovao u posljednjih deset godina i nadam se jednom početku vrlo lijepe priče."

Sigurno su ti poznati svi borci koji će nastupiti u K-1 WGP Finalu. Koga ti osobno smatraš favoritom? Kakva je tvoja prognoza za Cro Copa kao našu prvu zvijezdu i Badr Harija koji se nakon pauze ponovno vraća u ring?

"Za mene je glavni favorit Pavel Zhuravlev, ali Cro Cop na krilima pune zagrebačke Arene može također iznenaditi. Ovo je vrlo vjerojatno posljednja šansa Badr Hariju da napravi nešto prije odlaska u Zagreb, tako da vjerujem da će pobjednik K-1 WGP-a biti netko od njih troje."

U Zagrebu će se održati i mnogo odličnih prestiž mečeva. Koja borba ti se čini najzanimljivijom iz tog dijela eventa?

"Dževad Poturak je kralj i meni će biti njegov nastup najzanimljiviji u cijelom tom prestiž dijelu eventa. Jedva čekam da ga prvi put gledam uživo kako se bori", rekao je Miran u intervjuu za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI