Ekskluzivno – Zabit Samedov: Badr Hari će me sigurno podcijeniti!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 05.03.2013 00:20h Autor:

Zabit Samedov

Proizvod slavnog Chinuk Gyma iz Minska, Zabit Samedov u Japan na Final 16 je doputovao nakon što je prethodno svladao dva hrvatska borca – Vjekoslava Bajića i Igora Jurkovića.

U Tokyo je bio još impresivniji. U najuvjerljivijoj izvedbi priredbe deklasirao je Amerikanca Xaviera Vigneya za minutu i 47 sekundi. U Zagreb na k-1 WGP Finale Azerbajdžanac dolazi pun samopouzdanja, a prvi suparnik bit će mu jedan od najvećih kick boksača današnjice, Badr Hari.

Povodom njegova nastupa na K-1 WGP Finalu u Zagrebu 15. ožujka, Samedov je dao ekskluzivni intervju za Fight Site.

Prvi meč koji ćete imati na K-1 WGP Finalu je protiv velikog Badr Harija. Kako se pripremate za taj meč?

Bez obzira na protivnika, uvijek, uoči svakoga meča radim temeljite psihičke i fizičke pripreme. Uoči ovoga meča puno radim na fizičkoj pripremi jer znam da će to biti težak meč. Osim toga, usavršavam do najmanjih detalja sve moguće taktike za ovu borbu. Treninge odrađujem s vrhunskim sparing partnerima, ali i s onima koji imaju visinu približnu Harijevoj kako bih se na najbolji način pripremio za 14cm višeg protivnika!

Koja je vaša prednost pred protivnikom?

U ovaj meč ulazim s jednom velikom prednošću: Hari će me vjerojatno podcijeniti. Također, u borbi volim biti netipičan borac, a mnogi protivnici se s time ne znaju nositi i to ih iznenadi. Vjerujem da će se to dogoditi i u borbi protiv Harija. Zna se tko je Hari i upravo u toj cijeloj priči oko njegovoga imena i sportske veličine ja vidim svoju prednost. 

Koja su vaša očekivanja od Finala i svojeg nastupa?

Naravno, kao i svaki od boraca koji je ušao u Finale, i ja želim pobijediti. Spreman sam "poginuti" za pobjedu. Spreman sam učiniti stvari koje se možda čine nemogućima kako bih postigao najbolji mogući rezultat. Ovo je prilika koja se ne doživi često i treba je iskoristiti na najbolji mogući način. 

Što za vas znači sudjelovanje na K-1 WGP Finalu?

Ovo je ostvarenje sna. Od kad sam u borilačkom sportu, sanjam da kući donesem titulu K-1 pobjednika! K-1 promocija postoji 20 godina, titulu su osvajali najveći borci na svijetu, a biti dio te ekipe je san svakog kick boksača. 

Imate li neki posebni ritual koji obavljate prije borbe?

Prije borbe, dok se koncentriram u svlačionici, sjedim i razmišljam o svojim najbližima, o obitelji i prijateljima. Misao na njih mi uvijek daje snagu, ali me i njihova energija štiti. To je moj mali ritual kojeg nikad ne preskačem! Vjerujem da je ta podrška koju osjećam ključna zna moje dosadašnje sportske uspjehe. 

Umjesto Bena Edwardsa u zadnji tren je uskočio Badr Hari. Kako komentirate njegov dolazak?

Da, nisam očekivao da će Edwards otkazati i to je za mene bila neočekivana vijest. Pripremao sam se za borca poput Bena i taktika je bila uvježbana za njegov način borbe. Sada sam poput iznova napunjene puške, a moja meta je Badr Hari!

Što mislite o održavanju K-1 WGP Finala izvan Japana?

Iskreno, ja se uvijek u Japanu i Tokiju osjećam dobro. Volim njihovu kulturu, ali i atmosferu na mečevima u Japanu. Ipak, dolazak K-1 u Zagreb znači puno ne samo za Hrvatsku, već i za K-1 jer označava njihovu ekspanziju na ostatak svijeta, a to je uvijek jako dobro!

Zorana Jagodić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI