Ekskluzivno – Stipe Miočić: Ne želim saznati koliko moja brada može primiti!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 19.02.2012 13:28h Autor:

Stipe Miočić vs. Joey Beltran

Stipe Miočić je u ekskluzivnom razgovoru za Fight Site izrazio zadovoljstvo drugim nastupom u UFC-ovom oktogonu i drugom uzastopnom pobjedom. Miočić je prošlog tjedna na UFC on Fuel priredbi nokautirao Britanca Philipa de Friesa za samo 43 sekunde i tako još jednom skrenuo pažnju svjetske MMA javnosti.

“Jako sam sretan jer sam uspio pobijediti”, izjavio je Amerikanac hrvatskih korijena koji se u dvorani u Omahi pojavio s novim dizajnom hlačica. Za razliku od “Cro Cop” šahovnice, Miočić se ovaj put odlučio na hrvatski grb koji je krasio njegove hlačice.

“Moram priznati da me malo iznenadio na početku. Primio sam nekoliko čistih udaraca i nisam očekivao da će tako krenuti. Vjerovao sam da će me pokušati rušiti i da mu je to bila taktika za ovaj meč”, priznaje Miočić koji je i u ovom dvoboju, nažalost, pokazao da ima zaista čvrstu bradu. Kažemo nažalost pošto bi neki bolji udarač ipak mogao iskoristiti njegov, za sada još uvijek porozan, gard.

Pitali smo Stipu koliko su ozbiljni bili De Friesovi udarci i jesu li ga uzdrmali?

“Ne. Bilo je sve u redu. Jednostavno se nisam držao svog plana od početka kako sam dogovorio s trenerima”, otkriva Miočić kojem je taktika trebala biti distanca, no našeg je borca još jednom povuklo veliko srce i želja za okršajem.

“Htjeli smo pod svaku cijenu dvoboj zadržati na nogama. Naravno, cilj je bio izbjeći njegova rušenja. Zato me na početku iznenadio kada se upustio u dvoboj na nogama”, dodaje ovaj medicinski tehničar koji i dalje radi svoj “dnevni posao”.

Čvrsta brada je pravo zlato za svakoga borca, no Miočić je svjestan da to ne mora dokazivati na svakom meču.

“Ne znam koliko mogu primiti. No, da budem iskren, niti ne želim je previše testirati”, odgovara uz smiješak UFC-ov teškaš.

S obzirom na sve, Miočić je prezadovoljan pobjedom, no naglašava:

“Uvijek postoje stvari koje se daju napraviti bolje i koje bi trebalo popraviti. Tako je bilo i ovaj put. Nadam se da ću u budućnosti dodatno napredovati. Svakim mečem sam sve bolji i bolji. Najbitnija je pobjeda i jako sam zadovoljan zbog nje.”

Nakon dvoboja, Miočiću je odmah prišao i UFC-ov glavni match maker, Joe Silva, a Stipe je kasnije kratko porazgovarao s predsjednikom promocije Danom Whiteom. Miočić nam otkriva da su mu čestitali i da su bili jako zadovoljni odrađenim poslom.

Što je sljedeće?

“Stvarno ne znam. Idem odmah natrag u dvoranu trenirati i jednostavno čekam telefonski poziv. Kada mi jave, bit ću spreman.”

Na kraju intervjua Miočić se preko Fight Sitea zahvalio hrvatskim navijačima.

“Hvala vam mnogo za svu potporu koju mi pružate. To mi zaista mnogo znači i iskreno govoreći, ne bih niti mogao zamisliti bolje fanove od mojih hrvatskih. Predivni ste! Hvala vam na svemu!”, zaključuje Stipe.

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI