Ekskluzivno: Pokrajac potpisao za UFC, nastupa u Areni 10. travnja!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 16.01.2016 11:39h Autor:

Photo: Fight Channel

Igor Pokrajac je potpisao ugovor s najmoćnijom i najkvalitetnijom svjetskom MMA promocijom UFC te će 10. travnja nastupiti na velikoj priredbi u Zagrebu. Fight Site vam ekskluzivno donosi potvrdu vijesti koja je nekoliko dana kolala hrvatskim medijskim eterom.

Pokrajčev povratak u oktogon je sve samo nije neočekivan. Nakon otkaza zbog niza poraza u koji je pretrpio u elitnom kavezu, zagrebačkom borcu nije trebalo dugo da pronađe svoj novi dom – onaj domaće borilačke promocije Final Fight Championship. Ubrzo je 2015. debitirao slavljem u Ljubljani (FFC 18), a uslijedile su pobjede prekidom protiv Pavlina u crnogorskom MFC-u, a zatim i pred svojom publikom u Zagrebu gdje je na FFC-u 20 pobijedio Gruzijca Maisuradzea. Tri pobjede u nizu prekidima u prvoj rundi su sigurno skrenule pažnju UFC-ovog “match makera” Joea Silve. Kada je nedavno objavljena senzacionalna informacija da će elitna promocija 10. travnja održati priredbu u hrvatskoj metropoli, bilo je za očekivati da će UFC vratiti “The Dukea” u oktogon.

“Sjećam se da nakon mog posljednjeg poraza u UFC-u u Brazilu nije bilo nikakve panike. Bio sam svjestan da ću ostati bez ugovora. Još dok smo bili u Brazilu sam sjeo sa svojim menadžerom Orsatom Zovkom te smo napravili plan za 2015. i mogući povratak u UFC. Zapravo smo bili u kontaktu s UFC-om od kada sam izašao iz promocije. Orsat ih je izvještvao o mojim mečevima te sam se nadao, a to sam i najavio, da bih mogao dobiti novu priliku. Ipak, nisam očekivao da ću već tako brzo dobiti ugovor jer sam tek nedavno dogovorio s FFC-om meč u Grčkoj zakazan za veljaču. No, UFC se javio i zamolio da otkažemo meč u Ateni kako bih bio spreman za veliku priredbu u Zagrebu.”

Nakon FFC-a 20 u Zagrebu, Pokrajac će drugi meč zaredom odraditi pred svojom publikom. Ulozi će ovaj put biti još veći…

“Presretan sam zbog povratka. Moram se zahvaliti i g. Zovku koji dvije godine radi na dovođenju UFC-a u Zagreb, a kroz njegov FFC sam se i izborio za povratak u elitni oktogon. Znam da borci s kojim sam ulazio u borilište zadnja tri meča nisu bili niti približne kvalitete kao oni u UFC-u, no zato sam ih i morao pobijediti uvjerljivo kako bih dokazao dominaciju i kvalitetu. Sretan sam što se borim prvi put u Hrvatskoj, kada govorimo o UFC-u. Svakako je nastupanje pred vlastitom publikom velika stvar. Obično sam ja bio taj koji je putovao i uvijek nastupao na gostujućem terenu. Nadam se da će uz mene još neki borci iz Hvatske i regije dobiti priliku kako bi nastupili u Zagrebu.”

“The Duke” je često putovao protivnicima “na noge”, a sada će prvi put biti drugačije. Sjećamo se njegovim mečeva protiv Kanađana u Kanadi, Brazilaca u Brazilu i Amerikanaca u SAD-u…

“Velika je stvar za svakog sportaša, a tako i borca, prednost domaćeg terena. Osim što sam se dobro osjećao imajući podršku svoje domaće  zagrebačke publike, nisam morao putovat, mučiti se s prilagodbom i ‘jet legom’. To je nešto što borci iz Europe moraju  prolaziti svaki put kada se idu boriti u Ameriku, Australiju ili Kanadu. Tu ne mislim da se radi o nekom alibiju, no to je svakako nešto što utječe na izvedbu. Sada ću ja nekoga iz tih dalekih krajeva dočekati u Zagrebu i poželjeti mu dobrodošlicu u Hrvatsku.”

Je li realizacija UFC-a u Zagrebu iznenađenje za Pokrajaca?

“Znao sam da će se to jednog dana realizirati jer sam u dva navrata bio i osobno prisutan u Brazilu i Švedskoj kada je gospodin Zovko razgovarao s čelnicima UFC-a. Tada sam svjedočio da je UFC-ov event u Zagrebu vrlo izvjestan. Znam da su rezervirali termin u Areni za listopad i studeni prošle godine, a onda me krajem godine Orsat nazvao i potvrdio mi konačan datum priredbe, odnosno 10. travnja 2016.”

Američka promocija se neće zadovoljiti s ničim manjim od pune zagrebačke Arene. Problem bi mogle biti cijene ulaznica koje će unatoč prilagodbi hrvatskim prilikama, biti relativno visoka za prosječni džep.

“Cijena ulaznica za tribine i nije toliko skupa za nešto tako elitno i nešto što traje 6 sati. Mnogi glavni europski gradovi su samo tri sata od Zasgreba i očekujem puno stranih UFC fanova. Taj dan bi trebao u Zagrebu biti pravi MMA praznik. Očekujem punu metropolu stranih turista koji će stići zbog priredbe i napuniti Arenu.”

S obzirom na to da je Stipe Miočić top teškaš i izazivač za titulu, teško je očekivati da će nastupiti u Zagrebu. Cro Cop je u mirovini pa ni njega neće biti…

“Da, to je velika šteta. Žao mi je što neće biti Miočića, no to je i očekivano jer je Stipe u situaciji da mora čekati borbu za titulu. Čekat će dokle god je potrebno pa je Zagreb pao u nezgodno vrijeme. Mirka očekujem u publici. On se umirovio, no vjerujem da će doći u Arenu podržati sve borce, a posebno hrvatske koji će se boriti tamo.”

Posljednji nastupi u UFC-u i nisu bili brilijantni. Što ste poduzeli da ova naredna epizoda bude bolja?

“Za najveće stvari koje sam promijenio, a to se vidjelo i u zadnjim borbama, zaslužan je ATT Zagreb. Vratio sam segment hrvanja u trening, te sam sada puno kompletniji i spremniji u svim segmentima MMA-ja. Zahvaljujem se svima u ATT-u, a posebno trenerima Forgaču i Sabi.”

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI