Ekskluzivno – Intervjuirali smo Pavela Zhuravleva, novopečenog FFC prvaka

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 25.02.2016 17:19h Autor:

Orsat Zovko i Pavel Zhuravlev

Prva ovogodišnja priredba u organizaciji Final Fight Championshipa nagovijestila nam je kako se pred nama nalazi još jedna prilično zanimljiva sezona. Atenski spektakl nadmašio je sva očekivanja te nam je, uz MMA debi Robina van Roosmalena, donio i dva nova prvaka. Jedan od njih je Pavel Zhuravlev. Ukrajinski udarač se savršeno uklopio u cijelu sliku priredbe te je nokautom u trećoj rundi razbio protivnika i time preuzeo titulu koja se nekoć nalazila u vlasništvu Igora Jurkovića.

Zakon brojeva bi nam nalagao da ćemo nakon pet spektakularnih okršaja u kick boksing dijelu, svjedočiti nešto rezerviranijoj bitci, no Zhuravlev i Douwes su imali drugačije planove. Oba borca jasno su prikazivala želju za osvajanjem pojasa, a na kraju je nešto jača bila ona u Ukrajinca.

Jedan o ponajboljih svjetskih kick-boksača je debi za hrvatsku promociju doživio još 2013. godine na splitskoj FFC 3 priredbi. “The Caimanu” se tada suprotstavio Talijan Luca Panto koji je nakon samo 90 sekundi pokleknuo pred naletima ukrajinskog udarača. Skoro pa tri godine kasnije Zhuravlev je u tehnički sjajno odrađenom dvoboju stigao do FFC-ovog pojasa.

Borac koji je tijekom karijere prelazio preko renomiranih imena kao što su Gokhan Saki, Benjamin Adegbuyi, Ismael Londt i Catalin Morosanu, nije nam otkrio koja mu je pobjeda najviše prirasla srcu, ali je siguran kako mu je ova posljednja poslužila kao savršena pozivnica za priredbe koje će Final Fight Championship organizirati na američkom tlu.

Za sami početak, Zhuravlev nam je otkrio kako je doživio svog protivnika i koja se taktika skrivala iza atenskog trijumfa.

Brian Douwes je borac s karakterom, fizički je snažan i stalno pokazuje želju za pobjedom. Nije bilo lako predvidjeti njegov nastup. Vidjeli ste da nije čekao te je odmah krenuo s napadima. Planirali smo pobijediti na račun brzine i tehničke superiornosti. Konačni udarac nije bio slučajan. To sam planirao od samog početka, ali sam si uzeo vremena da osjetim protivnika.

Prve dvije runde bile su prilično izjednačene. Jeste li imali osjećaj da Vam je za pobjedu bio potreban prekid?

Cilj mi je bio konstantno povećavati pritisak na protivnika, zato je i posljednja runda bila najintenzivnija. Smatram kako sam cijelo vrijeme kontrolirao borbu. Douwes me je uporno napadao i svaka pogreška me je mogla dovesti do poraza.

Ovo je bio Vaš četvrti nastup za FFC. Debi ste doživjeli na FFC 3 priredbi, a sada ste Atenu napustili s pojasom oko struka. Što biste izdvojili kao najznačajnije promjene u razdoblju koje je proteklo između Vašeg prvog i posljednjeg nastupa u FFC-ovom ringu?

Trudim se konstantno napredovati. Između FFC 3 i FFC 22 priredbi je prošlo puno vremena i bilo bi tužno da nisam napredobao. Puno radim na sebi i sada sam puno bolji i jači nego prije. Ovaj pojas je dokaz!

Koliko Vam znači osvajanje ovog pojasa i kako gledate na rast promocije čiji ste prvak?

Sjajna je stvar da se FFC širi. To bi trebao bi cilj svake organizacije. Ova titula mi je pozivnica za priredbe koje će ova promocija organizirati na američkom tlu. Još ćemo vidjeti u kojoj ću kategoriji i koliko često nastupati.

Koji Vam borci na FFC-ovom rosteru predstavljaju najveću prijetnju?

Svaki od njih je opasan jer me namjerava pobijediti, a moj je cilj to spriječiti. Kvalitetni borci na rosteru čine fanove i promotore zadovoljnijima.

Iste je večeri u Ateni svoj MMA debi imao Gloryjev prvak Robin van Roosmalen. Kako ste doživjeli njegov nastup i možete li nam otkriti Vaš stav o sve učestalijem prelasku kick-boksača u MMA vode?

Gledao sam njegov meč i čestitam mu na pobjedi. Činilo mi se kako je u prvoj rundi imao problema, tako da je njegova pobjeda u konačnici još slađa. Znam da puno boraca iz kick boksinga voli hrvanje, a ako je tako, onda nema razloga da se ne okušaju u MMA-u. Ja nisam takav i namjeravam se držati ovog sporta.

U 2013. ste se borili osam puta, dok ste u posljednje dvije godine imali samo šest nastupa. Zašto ste “usporili”, planirate li češće nastupati u 2016. godini?

Sve ovisi o broju kvalitetnih ponuda koje pristignu na moju adresu. Čini mi se kako je nestankom japanske K-1 organizacije dosta drugih promocija smanjilo svoju aktivnost, ali prema događajima iz posljednjih godinu dana možemo zaključiti da će se svjetska kick boksing scena, nakon kraće pauze, ponovno probuditi.

Gokhan Saki, Benjamin Adegbuyi, Ismael Londt i Catalin Morosanu su među brojnim imenima koja ste svladali tijekom Vaše karijere. Koja će Vam borba ostati u posebnom sjećanju?

Ne bih htio izdvajati jednu borbu. Svaka od njih je na neki način povezana s jednom fazom mog života. Sama pobjeda je kraj jednog pripremnog procesa te u isti trenutak početak novog poglavlja koje vodi prema idućoj razini.

Odradili ste čak i 13 boksačkih mečeva, a posljednji od njih se održao u 2012. godini. Zašto ste prestali s nastupima u boksu i hoćemo li Vas ponovno gledati u tom sportu?

U boksu sam došao do točke u kojoj mi boksački promotori više nisu dozvoljavali nastupe u kick boksingu. S tim se nisam mogao složiti te sam se odlučio za kick boksing.

Tko je Pavel Zhuravlev izvan ringa?

Izvan ringa pokušavam provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Prije godinu dana sam prestao raditi u vojsci i sada imam dovoljno vremena za treninge i privatni život. Imam 5-godišnju kćer i s obitelji često odlazim na bazene, vožnje biciklima te se trudimo što više vremena provoditi u prirodi.

Ukrajinski borac je nastupom u Ateni stigao do svoje 68. profesionalne kick boksing pobjede, a za nastavak godine planira nastupe na King of Kings i Final Fight Championship priredbama. Kao i što priliči borcu njegovog kalibra, Zhuravlev nam je otkrio kako ga u 2016. zanimaju samo ozbiljne borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI