Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
EKSKLUZIVNO Denis Stojnić: Laž je da sam napao Cro Copa | Fight Site

EKSKLUZIVNO Denis Stojnić: Laž je da sam napao Cro Copa

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 08.01.2013 09:44h Autor:

Denis Stojnić

Danas je portalima prututnjala vijest da je bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić optužio Mirka Filipovića za upotrebu steroida. Kontaktirali smo člana Golden Gloryja koji je u ekskluzivnom razgovoru za Fight Site demantirao navode:

"Nije istina da sam ikada rekao da Mirko Filipović koristi steroide. Na pitanje o tome rekao sam da mislim da je to glupo pitanje, jer ja to ne mogu znati. Samo on to može znati. Ružno je da neki portali objavljuju laži. Ja nisam tako odgojen. Cro Cop je legenda i ne bih ga blatio i njegovu karijeru pričom o steroidima. On je ponajbolji ambasador Hrvatske u svijetu. Nisam to nikad rekao."

"Mirko i ja imamo slično zaleđe. I moj otac je radio u MUP-u. Ja dolazim iz sportske obitelji. Otac je bio olimpijac u bobu i za njega su rad i odricanje vrlo važni. On je sportaš kojeg cijenim i poštujem i nikada za njega, kao ni za bilo koga drugoga ne bih rekao da ću ga prebiti. To je zloupotreba mojih riječi. Prebiti – to nije u mom odgoju. Jedini put kad sam nešto takvo napravio bilo je isforsirano od strane UFC-a prije meča sa Struveom jer se radilo o borbi dva nizozemska kampa. Za steroide, rekao sam da znam da su ih neki u Japanu koristili, neki moji kolege iz kampa preda mnom su se boli. To je sve. Nisam Bog da ja to vidim, je li Cro Cop to radio ili nije. Neki objavljuju takve stvari samo da bi bili čitani."

Stojnić je još jednom ponovio i da je vrlo zainteresiran za meč s hrvatskim borcem.

"Naravno da se želim boriti s njim. On je među tri najveće legende ovog sporta. Želim ga pobijediti. Ne kažem da ću to i učiniti, ali s takvom glavom ulazim u meč. U borbu ulazimo kao pobjednici. Isto kao što je i on to činio protiv Josha Barnetta, Igora Vovčančina ili Juniora Dos Santosa. Nekad pobijedite nekad ne, to može samo Bog znati. Ne ulazim u nijedan meč s ciljem da izgubim. Cro Cop dolazi iz policijske obitelji, kao i ja, žrtva je ovog sporta, on je dao sve za njega. Ja sam volio noćne klubove. Tako sam ušao i u meč s Cainom Velasquezom, sadašnjim prvakom. Kad sam se ja borio s njim on nije bio previše poznat u UFC-u, ali bio je u hrvačkim krugovima i svi su znali o kakvom se borcu radi. Prije tog meča deset mjeseci nisam trenirao, a i javili su mi samo 20 dana prije borbe. Uz to malo sam previše volio klubove što se izrazito vidjelo u tom meču. Da sam tada bio  u ovakvoj formi  u kakvoj sam danas mislim da bi meč izgledao puno drugačije. Sada sam se spustio sa 120 kilograma na 115, a cilj je doći na 110. No i tada sam pokazao da mogu primiti udarac i da nema baš svaki Bosanac tvrdu glavu, jer su mnogi moji K-1 kolege padali na glavu, ja nisam. U UFC-u sam dobio otkaz nakon drugog poraza, nisam dobio priliku poput mog dobrog prijatelja Igora Pokrajca dokazati da tamo zaista i pripadam."

"I u vezi nekih napisa da sam rekao da Mirko neće raditi meč sa mnom ovo je istina: Orsat Zovko me pozvao prije Japana i pitao bih li radio meč s Cro Copom. Borba ovisi o tome hoće li Filipović nastupati na K-1 Grand Prixu u trećem mjesecu, ako ga bude. Ako hoće, zašto bi riskirao priliku da se bori za milijun dolara zbog meča sa mnom. Čovjek ide osvojiti milijun dolara, ne mislim da se prepao. Bio bi glup da ne učini tako. On bi eventualnim porazom u meču sa mnom izgubio puno više od mene. A uz to ako bi se ozlijedio izgubio bi priliku boriti se na Grand Prixu. Moj je cilj ići njegovim stopama i mogu reći da mu zavidim na njegovim navijačima, jer kod nas Bosanaca ako uspiješ onda te gaze i pljuju, a on iza sebe ima odane navijače."

Stojniću je prvi cilj vratiti se u UFC, ima opciju i nastupa u Dreamu koji je sklopio dogovor s Gloryjem, a čini se da ćemo nekadašnjeg i vrlo vjerojatno budućeg UFC-ovog borca uskoro imati priliku vidjeti i na Final Fight priredbama.

"Zovko mi je obećao par mečeva. Ako propadne ovo s Mirkom, možda dođe do realizacije meča s Jeffom Monsonom s kojim sam se trebao nedavno boriti u Novom Sadu. On je otkazao zbog ozljede, a možda na Final Fight bude nova prilika. Bog zna."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI