Ekskluzivno – Bonjasky: Na spomen Cro Copa zapeče me poraz iz 2002, to ću ispraviti!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 16.01.2014 16:42h Autor:

Cro Cop vs. Bonjasky - 2002. godina

Posebna je čast intervjuirati legendarne sportaše, a Remy Bonjasky sigurno spada u takve. "Leteći gospodin" je ikona kick boksa kojeg većina fanova smiješta među najveće svih vremena koji su navukli rukavice i okušali se u japanskom ringu. Tri K-1 WGP naslova sigurno idu tome u prilog, ali i svi ostali rezultati, velike pobjede i skalpovi koje je smjestio u svoju vitrinu. Praktički nema borca kojeg nije skinuo…

Upravo je Mirko Filipović jedno od takvih imena. Dapače, Cro Cop je u njihovom jedinom dosadašnjem meču, koji se održao 2002. godine, nokautirao Nizozemca. 12 godina kasnije Bonjasky na samom kraju karijere ima priliku za osvetu. Dvojac će ponovno ukrstiti rukavice 8. ožujka na Glory 14 Zagreb borilačkom spektaklu koji će ugostiti hrvatska metropola.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site imali smo rijetku priliku porazgovarati s ovim sjajnim borcem, ali i vrlo inteligentnim čovjekom.

Imali ste prosinac pun akcije i odradili ste vaš posljednji meč u Japanu. Za jednog veterana dosta mečeva u kratko vremena. Kako idu pripreme za Zagreb?

"Prosinac je i tijekom čitave moje karijere bio mjesec s najviše mečeva i posla. Tako da sam više manje naviknut na to. Osjećam se jako dobro i nadam se da ću u ovoj formi ostati do samog meča s Mirkom."

Koja je prva pomisao koja vam padne na pamet kada netko kaže Cro Cop?

"Kada netko izgovori Cro Cop zapeče me 2002. godina, a onda već druga misao u mojoj glavi je kako ga moram pobijediti 2014."

Možete li se prisjetiti te prve borbe s Cro Copom iz 2002?

"Sjećam je se kao da je bila doslovno jučer. Napravio sam stvarno glupu grešku zbog koje sam na kraju izgubio meč. No tada sam bio mlad i neiskusan."

Možete li nam ukratko opisati što se promijenilo u tih 11 godina?

"Ostvario sam sjajnu karijeru u kick boksu. Kada sam bio na samom vrhu praktički nisam gubio, odnosno gubio sam jako malo. Bio sam u vrhunskoj formi i imao sam jako puno fanova. Tri puta sam postao K-1 WGP šampion. Sretan sam zbog svega ovoga što sam upravo opisao."

S obzirom na tako bogatu karijeru i činjenicu da trajete toliko dugo, vi ste prava osoba za usporedbu kick boksa kakav je bio prije desetak godina i danas?

"Ako me pitate za usporedbu Gloryja i K-1 onda mogu reći da je ovo sada potpuno drugačiji sport odnosno vještina. Borci su puno brži, a pravila su drugačija. Čini mi se da bi Glory mogao biti još bolji i veći nego što je K-1 ikada bio. Vidjeti ćemo  što budućnost donosi."

Tko je najbolji kick bokser svih vremena?

"Nakon mene? ha ha ha. Ne mogu se odlučiti za jednu osobu. Vjerujem da su svi ti veliki borci, pobjednici i fanovi činili velike promocije kroz povijest. Oni su učinili ovaj sport velikim i popularnim pa mi je teško izdvojiti nekoga. Mnogo u čitavoj priči ovisi i o sreći, šansi koju dobijete, novcu koji ćete zaraditi. Sve to nosi ulogu u jednom komercijalnom sportu."

"Mirko je sigurno jedan od najboljih boraca u kick boksu, no nikada nije osvojio pravi K-1. Tako da je teško reći da je najbolji. Ja imam tri naslova, Semmy ima četiri, no neki tvrde da on nema karizmu i atraktivnost dovoljnu da bi se reklo da je najbolji. Vrlo teško je pametno odgovoriti na ovo pitanje."

Nikada se niste borili u Hrvatskoj… Koliko znate o zemlji i kakva su vaša očekivanja?

"Bio sam u Hrvatskoj kao gledatelj, a nekoliko tjedana sam proveo u Cro Copovoj dvorani gdje smo zajedno trenirali. Smatram Hrvatsku vrlo lijepom zemljom, a ljudi su ljubazni. Očekivanja su velika jer Hrvati razumiju borilački sport."

Koja je taktika za Cro Copa?

"U prvoj rundi neće biti previše izmjena. Uglavnom ćemo taktizirati. Druga će biti teška, a vjerujem i zadnja koju ćete gledati u tom meču."

Je li ovo vaš posljednji nastup ili ovisi o ishodu meča?

"Točno tako, ovisi o ishodu meča."

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI