Ekskluzivno – Beltran za FS najavljuje meč protiv Pokrajca: Čast je boriti se protiv takvog ratnika!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 30.11.2012 10:37h Autor:

Joey Beltran

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, Joey Beltran najavljuje dvoboj protiv Igora Pokrajca na UFC on FX 6 priredbi u Australiji, 15. prosinca.

Prvo iskustvo protiv hrvatskih boraca mu i nije bilo previše ugodno. Stipe Miočić ga je dobrano namlatio iako je "Mexicutioner" i u tom dvoboju pokazao srce ratnika i bradu od granita. Vraćao se iz ponora i davao je sve od sebe do samog kraja. No, poraz je bio neizbježan. Amerikanac s meksičkom krvi je u međuvremenu dobio otkaz, promijenio kategoriju i "uskrsnuo" u UFC-u. Dvoboj protiv Igora Pokrajac na UFC on FX 6 priredbi u Australiji bi mogao biti ključan za njegov ostanak u elitnom društvu. Novi poraz gotovo bi sigurno značio i konačni kraj UFC avanture. 

Pokrajac će, s druge strane, u Australiji pokušati isprati gorak okus kanadskog poraza koji je doživio od Vinnyja Magalhaesa. Nova pobjeda bi definitivno potvrdila status borca iz gornjeg doma poluteške divizije i zbog toga se radi i o vrlo bitnom meču za hrvatskog MMA majstora.

Pripremali ste se za Anthonyja Perosha, a sada se borite protiv Igora Pokrajca. S obzirom da je Perosh isključivi parteraš, a Igor je jači na nogama, je li ovo velika promjena za vas u taktici i pripremama?

"Smatram da je Igor kompletniji borac od Perosha, no to mi ne bi trebalo raditi probleme. Vjerujem da ću se osjećati potpuno ugodno u svim segmentima tog meča neovisno gdje on završi."

Da sumiramo – koga smatrate težim protivnikom za sebe: Pokrajca ili Perosha?

"Iskreno govoreći, u UFC-u ne postoji lagana borba i zato mi je teško odgovoriti na ovo pitanje."

Igor je u UFC-u imao odličnih nastupa, ali i razočarenja kao u zadnjem meču. Kako ocjenjujete njegovu dosadašnju UFC karijeru?

"Moram priznati da sam pogledao tek njegove zadnje dvije borbe protiv Maldonada i Vinnyja Magalhaesa. Ono što sam vidio se može nazvati 'duh pravog ratnika'. Uvijek sam sretan što se mogu boriti protiv takvog borca i to mi je čast."

Gdje se osjećate bolje: u teškoj diviziji ili od kada ste prešli u polutešku?

"Smatram da je spuštanje kilaže bio dobar potez. Ovdje se osjećam jako dobro i zato se veselim vraćanju u pobjedničke vode 15. prosinca."

S obzirom da vam je ovo druga šansa u UFC-u i da ste u povratničkom meču opet poraženi, dojam je kako je ispred vas ključan meč za nastavak UFC karijere?

"Jednom kada stignete u najjaču svjetsku MMA promociju, sve su vam borbe krucijalne. Svaki borac koji doživi težak poraz je tek jedan meč od situacije da dobije otkaz. Tako je to u UFC-u, a isto je i sa mnom."

Borili ste se i protiv drugog hrvatskog predstavnika u UFC-u, Stipe Miočića. Možete li se prisjetiti tog meča?

"Ta je borba bila zaista sjajno iskustvo i moram priznati da sam uživao u njoj. Sjećam se kako smo se dobro 'peglali' i da se radilo o pravom ratu koji je mogao otići na obje strane. Ja sam na kraju izgubio odlukom. Stipe i ja smo nakon toga postali prijatelji i on je u biti proveo sa mnom nekoliko tjedana trenirajući u mom timu – Allianceu u San Diegu. Mnogo smo radili skupa."

S obzirom da ste poznati kao pravi ratnik, a isto je i s Igorom, nadate li se bonusu za najbolju borbu večeri?

"Jedini bonus na koji računam je onaj za pobjedu. Na to sam fokusiran i na ništa više."

Pokrajac je u intervjuu za naš medij izrekao dosta komplimenata na vaš račun, no rekao je i da smatra kako je kompletniji borac pogotovo u parteraškom dijelu. Kako to komentirate?

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i Igor. Ne bih želio govoriti o svojim prednostima u ovom meču. Gospodin Pokrajac će ih osjetiti u kavezu."

Borac po vašem ukusu?

"Nick Diaz je moj najdraži borac."

Možete li hrvatskoj publici objasniti svoj nadimak "Mexicutioner"?

"Radi se o nadimku koji mi je dao moj prijatelj i klupski kolega Eddie Sanchez. On predstavlja moje meksičke korijene i opisuje moju osobnosti."

Što možemo očekivati u Australiji?

"Očekujte brutalnu borbu i to da meč sigurno neće otići do kraja. Netko će te večeri biti 'završen'."

Marko Petrak
[email protected]

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI