Edgar Santos: Uzbuđen sam zbog dolaska u FFC, već godinama čekam ovakvu priliku!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 03.03.2017 19:45h Autor:

Edgar Santos

Brazilsko pojačanje FFC-a je sjajni jiu-jitsu borac Edgar Santos, a on će svoj  debi odraditi na FFC 28 eventu u Ateni idućeg vikenda.

On će se u glavnom gradu Grčke susresti s domaćim borcem Stamatos Moroulisom, vlasnikom skora 9-2. Prije te borbe smo kroz interview pokušali saznati nešto više o ovom borcu, koji nosi nadimak Massara, a u karijeri ima deset pobjeda i četiri poraza.

Što možeš reći o sebi? Kakav si tip borca?

Ja sam jiu-jitsu crni pojas trećeg stupnja s 20 godina s 20 godina iskustva, a također sam i crni pojas u muay thaiju. Mogu reći kako sam agresivan borac, ali i taktičar u isto vrijeme. Iako je moj stil borbe baziran na jiu-jitsu, većina mojih pobjeda došlo je nokautom.

Kako je došla ova prilika, nakon što si se do sada prve tri borbe borio u Americi, a nakon toga u svom rodnom Brazilu?

Ovu priliku dobio sam preko mog prijatelja, Danila Villeforta, koji se borio u FFC-u i koji je trener u Blackzilliansima.

Što znaš o FFC promociji?

Znam da je jedna od najboljih i najelitnijih promocija u Europi te također rade jako dobar marketinški posao. Govori se kako je najbrže rastuće promocija u tom dijelu svijeta, a njen predsjednik, Orsat Zovko je u svijetu poznat kao bivši menadžer Cro Copa. FFC je također unikatan po zajedničkim kickboks i MMA eventima, gdje su sve borbe u jednoj večeri. Također je odlična stvar to što na eventima imaju zajedničku produkciju s televizijskim kanalom Fight Channel.

Vidiš li ovu borbu kao korak naprijed u karijeri?

Naravno da je prilika boriti se u Europi na ovako sjajnom eventu zapravo velika prilika za napredak u karijeri. Moram priznati kako zapravo već nekoliko godinama čekam na tako nešto.

Ti si borac srednje kategorije, no ovdje ćeš se boriti u međukategoriji. Hoće li ti to biti nešto novo za tebe?

Iako sam borac srednje kategorije, jednom sam već imao ovakvu sličnu borbu. To mi ne predstavlja problem sve dok se dogovori dovoljno vremena unaprijed, kao što je sada bio slučaj.

Tvoj protivnik je također FFC debitant. Jesi li pronašao neke materijale s njegovih borbi? Što možeš reći o njemu?

Našao sam neke stvari na internetu i primijetio sam kako mu je baza jiu-jitsu, kao i meni

Gdje vidiš svoje prilike u ovoj borbi i koje si mu primijetio slabosti iz kojih ćeš pokušati izvući neku prednost?

Ovo je sjajna prilika da testiram sam sebe kao borca, upravo zbog toga što on koristi prave jiu-jitsu igrice i vrlo je iskusan. No, kompletan je borac i ja ću svoju strategiju prilagoditi nakon što u borbi vidim koja je njegova.

Dolaziš u Europu i prvi puta se boriš u drugoj vremenskoj zoni. Hoćeš li doći u Grčku ranije i provesti tamo neko vrijeme, da bi poništio utjecaj “jet laga”?

Tako, ovo je prvi puta da se borim u takvim uvjetima. Kada sam se borio u SAD-u sam i živio tamo, pa to nije imalo utjecaj. Doći ću u Grčku tri dana prije borbe i očekujem da bi mi to trebalo biti dovoljno vremena za prilagodbu.

Kakav tip borbe publika može očekivati od tebe i tvog protivnika?

Očekujte uzbudljivu borbu puno jiu-jitsu nadmudrivanja, no možda i koje iznenađenje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI