Dževad Poturak nakon FFC-a 7: U Sarajevo sam doveo najbolju organizaciju u Europi i pobijedio Muñoza!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 15.03.2015 12:33h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto/ Fight Site

U Sarajevu je proteklog vikenda održan Final Fighting Championship 7 koji su predvodili Tomislav Spahović i Kamen Georgiev u MMA dijelu eventa te Dževad Poturak i Frank Muñoz u kick boksing dijelu priredbe. Bosanskohercegovački mediji su oduševljeni borilačkim spektaklom i svi redom puni hvale izvještavaju o mečevima, organizaciji i produkciji.

Poturak je pred svojom publikom jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Španjolca Franka Muñoza i zasluženo primio ovacije cijele dvorane Skenderija.

"Ovo je moja treća pobjeda u nizu i sretan sam jer sam 'izginuo' za ovaj event.", izjavio je "BH Machine" za portal Oslobođenje.ba nakon odlično odrađenog meča.

Dževad je izgledao vrhunski te je njegova pobjeda okrunila event koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Poturak je naglasio kako je to i za njega i za Bosnu i Hercegovinu bila "nemoguća misija".

"Odradio sam kompletnu pripremu eventa. U Sarajevo sam doveo najveću borilačku promociju u Europi, Final Fight Championship, i pobijedio sam Franka Muñoza.", izjavio je miljenik sarajevske publike.

Iako je čak 16 boraca otkazalo nastup na ovom eventu iz više razloga, FFC je uspio dovesti odlične zamjenske borce koji su ostavili srce u ringu i nisu razočarali svojim nastupom. Nastupili su borci iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Grčke, Njemačke, Španjolske i Ukrajine, a to je potvrda dobrog glasa o FFC-u koji će ove godine sve svoje evente održati izvan Hrvatske.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI