Dženan Poturak: Dževad će pobijediti, a ja sam spreman kao oluja!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 07.03.2015 12:30h Autor:

Dženan Poturak

Final Fight Championship 13. ožujka dolazi u Sarajevo. "Na meniju" su nastupi najboljih bosansko-hercegovačkih boraca. Glavni meč kick boksing dijela eventa predvodi Dževad "BH Machine" Poturak u meču protiv Franka Munoza, a prije Dževada će u ring zakoračiti njegov mlađi brat Dženan koji će snage odmjeriti sa Strahinjom Denićem.

Povodom tog meča smo porazgovarali s Dženanom koji nam je otkrio zbog čega mu je stradalo srce.

U FFC-ovom ringu imaš tri poraza koja su završila prekidima. Posljednji koji te porazio u FFC-u je Denis Chorchyp, borac za kojeg si rekao: "Otkud on u kick boxingu? Ma idi i pjevaj čovječe. Bolje to nego sa mnom u ring". Smatraš li da si podcijenio Slovenca?

"Ne postoji borac koji je nepobjediv. Denis Chorchyp je sa slomljenom rukom pobijedio zbog "lucky puncha". I dalje smatram da treba ići pjevati. To nije podcijenjivanje, to je realnost."

Što je bio uzrok tvog poraza od borca koji ima tri puta manje mečeva od tebe?

"Uzrok je bio lucky punch koji se svima može dogoditi."

Na FFC-u 7 ćeš odmjeriti snage sa Srbinom Strahinjom Denićem koji se borio na FFC Futures Super Finalu gdje je u finalnoj borbi MMA poluteške divizije izgubio od Futures prvaka Martina Batura. Što misliš o Strahinjinom prelasku iz MMA u kick boksing?

"Nisam gledao Strahinju niti njegove mečeve jer nemam taj običaj. Overeem je iz kick boksinga došao u MMA pa je pobio sve živo, zašto ne bi i Strahinja?"

Da li si proanalizirao Strahinju? Što misliš o svom protivniku?

"Nisam i sretno mu bilo."

FFC napokon dolazi u Sarajevo. Kakav je osjećaj znati da ćeš se boriti u prepunoj dvorani Skenderiji, nošen navijanjem svojih sunarodnjaka?

"Drago mi je što organizacija kao što je FFC dolazi u naš grad. To je veliki poticaj za kick boksing Bosne i Hercegovine i prilika mladima za dokazivanje."

Postoji li mogućnost da objesiš rukavice o klin ako upišeš četvrti poraz za redom u FFC-u?

"Ne postoji. Velikani kick boksinga su gubili pa nisu išli u mirovinu. Nekad pobijediš, nekad izgubiš. To je kick boksing. Ne postoji šampion koji nije doživio poraz. Ako postoji, onda je lažan, kao što sam već rekao."

Kako su tekle pripreme? Da li je bilo povreda?

"Bilo je povreda. Gledao sam neki ljubavni film pa mi se srce povrijedilo jer su se rastali hahaha. Spreman sam kao oluja!"

Kako prognoziraš nastupe svojih sunarodnjaka koji će istu večer ući u ring?

"Ma bit će tarapana kao što kaže Severina hahaha."

Tvoj brat Dževad je u posljednjem nastupu na FFC-u 16 u Beču sudačkom odlukom slavio nad Grkom Theodosiadisom Panagiotisom. Kakav je bio osjećaj stajati u kutu svog brata dok je plovio prema novoj pobjedi? Kako bi prokomentirao tijek tog meča?

"BH Machine je kralj! Nije bio potpuno spreman, ali je dobro odradio meč. U Sarajevu će biti još bolji!"

Dževad predvodi KB dio eventa u meču s Frankom Munozom koji je objavio video u kojem govori "kako je Dževad Poturak prestar i da je njegovo vrijeme prošlo". Što misliš o tim riječima?

"Peter Aerts je star pa ih je sve pobijedio. Tu će biti ključno Dževadovo iskustvo."

Tvoja prognoza meča Poturak vs. Munoz?

"Dževad će pobijediti! Nije važno hoće li to biti nokautom ili sudačkom odlukom, bitno je da pobijedi."

                                                                                                                                                          Vice Stanišić
                                                                                                                             [email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI