“DoKoske” Truhan: Poludjet ću u jednom trenutku i “riješiti” Džakića!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 28.10.2011 09:13h Autor:

Matej DoKoske Truhan

Veliku hrvatsku MMA nadu, Mateja “DoKoske” Truhana, narednog vikenda u Podgorici na “Gidrinom Memorijalu” čeka najozbiljniji test karijere. Do sada neporaženi Truhan (4-0) nastavak sjajnog niza tražit će protiv iskusnog Srbina Dušana Džakića (10-7).

U intervjuu za Fight Site, DoKoske je otkrio dojmove uoči ovog bitnog dvoboja za nastavak njegove karijere.

“Napaljen sam jer bi mi ovo mogla biti peta borba u karijeri i peta pobjeda zaredom. Džakić je ozbiljan protivnik koji u karijeri ima čak 17 mečeva, a zadnja dva dvoboja odradio je u uglednom WFC-u. Ukoliko bih pobijedio, vjerujem da bi mi ovaj dvoboj donio mnogo za nastavak karijere. Nabrijan sam, motiviran i idem to riješiti ovaj vikend”, obećava hrvatski borac.

Gdje su najveće Džakićeve kvalitete? Pobjeđuje na razne načine, nokautima, prisiljavanjem na predaju ili sudačkim odlukama…

“Džakić zna solidno borbu i stojci i na parteru. Kvalitetan je, iskusan i kompletan borac. No, kvalitetan i kompletan sam i ja. Vjerujem da će gledatelji zato vidjeti jedan dobar meč.”

U prošlosti si imao problema s prehranom, no ta su vremena sada iza tebe?

“Pripremljen sam bolje nego ikada prije. Prošlo je šest mjeseci od kada sam otkrio da mi tijelo ne podnosi gluten i tada sam ga izbacio iz prehrane. To je za mene doslovno bio otrov koji sam svakodnevno konzumirao. Nedavno sam dobio i ozbiljnog sponzora za prehranu i sada koristim MVP dodatke koji su mi također dodatno pomogli. Pripremljen sam kao zvijer i mogu se mlatiti dva sata, ako je potrebno.”

Kakav si s kilama? Dvoboj je dogovoren u tvojoj standardnoj velter kategoriji do 77 kg?

“S obzirom na promjenu prehrane i kilaža mi se malo smanjila, tako da ću za ovaj dvoboj skinuti samo tri ili četiri kilograma. Neće biti nikakvih problema na vagi.”

Kakvu si taktiku spremio za srpskog protivnika?

“Nemam posebnu taktiku niti za jedan dvoboj jer idem odraditi MMA meč. Krenut ću lagano i odmah na startu ću osjetiti svog protivnika i vidjeti eventualne rupe u njegovoj obrani. Spreman sam na sve; na borbu u stojci ili  borbu na parteru. Sasvim mi je svjejedno. Kako god dvoboj krene, mislim da imam dobre šanse.”

Gdje je tvoja prednost naspram Džakića?

“Moja najveća prednost jest ta što u jednom trenutku dvoboja osjetim nadmoć i doslovce eksplodiram. U tom trenutku poludim, ubacim u WARP, stisnem gas i gotovo uvijek riješim stvar. Vjerujem da će ovako biti i ovaj put”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI