Dino Belošević: FFC Futures pobjednik o povratku u ring, FFC-u, Čikotiću,…

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 19.10.2016 14:53h Autor:

Dino Belošević

Prošlog su tjedna u Zagrebu na sparinzima snagu odmjerila neka od najpoznatijih imena domaće borilačke scene, a među njima se našao i Dino Belošević, borac koji se 2014. godine okitio titulom FFC Futures pobjednika u kategoriji iznad 91 kilograma.

Beloševića smo uhvatili nakon žestokog sparinga kojeg je odradio u društvu Ante Verunice i tom prigodom s njim porazgovarali o povratku borbama od kojih je prije više od godinu i pol dana uzeo pauzu.

“Mi smo i najveći momci tako da to malo i odzvanja u dvorani. Vjerojatno više vama nego nama, mi smo to stvarno odmjereno odradili. Nije bilo ozljeda, a to je najvažnije. Dobro za nas, ali i profesora Žaju”, prokomentirao je Dino intenzivan sparing meč pa se nadovezao na raniju izjavu u kojoj je Verunica istaknuo kako su oni dugogodišnji rivali:

“Ante i ja se već godinama natječemo u superteškoj kategoriji. Tako da je tu puno prvenstava Hrvatske, raznih kupova i mečeva gdje se uvijek na neki način sretnemo. Prije svega je tu riječ o prijateljstvu i isključivo sportskom rivalstvu.”

O povlačenju iz sporta

“Jednostavno su me obaveze prisilile na to. Znate kako to ide u našem sportu… teško je gurat. Ovo je jako težak sport i zahtijeva puno odricanja. Ja sam jednostavno počeo raditi u jednoj školi kao profesor kineziologije. Tamo sam imao dvokratno radno vrijeme i nisam stigao trenirati na razini koja se od mene očekivala. Nisam htio ništa forsirati jer ovaj sport može postati opasan za zdravlje ako u njemu niste 100%. Tako je pala odluka da ću karijeru staviti na pauzu dok ponovno ne uhvatim dovoljno slobodnog vremena”, objasnio je Dino situaciju zbog koje izbivao iz sporta.

U to ste se vrijeme, između ostalog, posvetili i doktoratu…

“To vrijeme sam jako dobro iskoristio, položio sam predprojekt pred komisijom, a položio sam i projekt. Sad mi još samo ostaje obrana doktorske disertacije, a ona je već na nekih 50-60 stranica. Znači još malo nadopunjavam literaturu i moram provesti jedno istraživanje baš kao što to trenutno radi moj kolega / trener Marko Žaja. Nadam se da ću iza Nove godine postati doktor znanosti.”

Ove će se godine od 22. do 29. listopada u Splitu održati Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu, prvenstvo koje će za Beloševića označiti povratak borbama.

“Nastupit ću 22. listopada na seniorskom prvenstvu Europe u tajlandskom boksu. To je moj povratnički nastup. Evo, svi smo relativno spremni. Uz malo sportske sreće… vidjet ćemo. Nadam se da ovi mladi nisu toliko bolji od nas starijih koji se vraćamo.”

Povratak u FFC?

“Apsolutno! Ako uhvatim vremena, a to je sada realno. Poslije ovog povratničkog meča, kada se vratim u natjecateljsku formu, bit ću otvoren za sve opcije.”

Već je u dva navrata otkazivan vaš meč s Tomislavom Čikotićem, je li to borba koja se nalazi na vašem radaru?

“Već par puta se to događa zbog raznih okolnosti. Eto… tu se stvorilo neko rivalstvo, iako smo praktički susjedi i dobri prijatelji. Vjerojatno će se taj meč i dogoditi s vremenom, obojica smo dobri borci i u istoj smo kategoriji”, zaključio je Dino.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI