Desmond Green: Ne trepćite, Blackzilian u FFC ringu najavio rani prekid!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 24.05.2016 16:42h Autor:

Desmond Green (Facebook)

FFC je uoči svog američkog debija pojačao roster s talentiranim 26-godišnjakom Desmondom Greenom. Amerikanac koji je borilačke vještine upoznao preko hrvanja, a ime izgradio preko imena koja su se okušala na najvećoj pozornici, za hrvatsku će promociju debitirati u dvoboju sa sunarodnjakom Desmondom Hillom.

Iza Greena, poznatog i pod nadimkom “The Predator”, je sjajan omjer od 16 pobjeda i pet poraza. Svijet ga najviše pamti kao finalista Bellatorovog turnira u perolakoj gdje se susreo s Danielom Weichelom, jednim od najboljih boraca ove kategorije i čovjekom koji je nešto kasnije postao Bellatorov prvi izazivač. Iako je Nijemac slavio u tom dvoboju, Green se može pohvaliti pobjedama nad renomiranim bivšim UFC borcima poput Stevena Silera, Miguela Torresa i Henryja Martineza, ali i trijumfom nad današnjim članom najjače promocije, Robom Fontom, kojeg je svladao u svom profesionalnom debiju.

Bivši Titan FC prvak se uoči nastupa na FFC 24 eventu prirema u uglednom društvu koje čini jedan od najpoznatijih MMA timova – Blackzilianse.

“Za ovu se borbu spremam u južnoj Floridi s Blackziliansima. Radim na tome da postanem bolji u svakom aspektu, odnosno da postanem kompletan borac”, izjavio je Green za Fight Site.

Fanovima jamči dobru zabavu, a preko Blackziliansa je čuo samo najbolje o FFC-u

“Ne mogu ponuditi borbu koja nije uzbudljiva i mogu garantirati kako će se fanovi dobro zabaviti. Od timskih kolega sam čuo da je FFC sjajna promocija tako da se veselim nastupima pod njihovom organizacijom.”

O Desmondu Hillu, borcu koji će ga dočekati u FFC ringu

“Mislim da moj protivnik ima snažne udarce i dobar omjer, ali kada pogledamo ukupni set vještina onda ga nikako ne vidim na mom nivou. Mislim kako bi trebao stići do ranog prekida. Planiram koristiti svoju brzinu i atletske sposobnosti kako bi stigao do tehničkog nokauta. Moje udaračke vještine se pod Henryjem Hooftom razvijaju svakog dana.”

O šokantnoj poruci iz Bellatora i ciljevima koji su ispred njega

“Bio sam jako iznenađen kada sam primio email od Bellatorovog osoblja koje mi je poručilo kako sam otpušten. Ja sam jako pozitivna osoba i shvatio sam da se sve događa s razlogom tako da sam to iskoristio kao motivaciju da im pokažem kako su u krivu i jednog dana stignem do UFC-a i dohvatim taj zlatni pojas. Mislim kako sam blizu i osjećam da ću ispuniti svoje ciljeve.”

Većinu borbi je odradio u perolakoj, dok je Hill uglavnom nastupao u velteru. Kakvu će to ulogu odigrati?

“Unatoč činjenici da sam većinu borbi odradio u perolakoj, karijeru sam započeo u lakoj i uvijek sam bio na otpirlike 75-77 kilograma tako da je vraćanje u tu kategoriju zdravije za mene. Kad god možete napraviti jačeg borca, onda napravite boljeg tako da ne mislim kako ću imati hendikep u veličini, ponajviše zbog moje visine i činjenice da sam i ja prilično velik za borca u lakoj kategoriji. Također, mislim da će brzina ići u moju korist.”

Do kraja godine se vidi u UFC-u

“Osjećam kako sam blizu probijanja tog zida i dolaska u UFC. Samo tri godine iskustva i mnoštvo borbi koje sam odradio zavaravaju, ali ja sam jako strpljiv i znam kako ću kad tad dospjeti tamo. S tri ili četiri pobjede u nizu i priznanjima koja imam bih do kraja godine trebao stići u UFC.”

Nokaut kojim je srušio poznatog MMA veterana i pobjedu iz posljednjeg nastupa neće nikad zaboraviti 

“Najviše ću pamtiti brzu pobjedu nokautom nad Miguelom Torresom kojeg sam svladao u svom Titan FC debiju, a u istu rečenicu bih mogao staviti i trijumf do kojeg sam stigao u krvavoj prvoj rundi s Davidom Cubasom, borcem koji je u tom trenutku imao omjer 17-3.”

Kao i mnogi borci iz ove regije prisiljen je raditi još jedan posao, ali sada je napokon u potpunosti koncentriran na borilačku karijeru

“Imam troje djece i novci koje zarađujem nisu dovoljni za normalan život tako da ponovno moram potražiti posao koji ću raditi uz borbe. Imao sam honorarni posao kad sam se doselio u Flordu, radio sam prekovremene kao domar dok nisam uštedio dovoljno novca za nekoliko ugodnih mjeseci. Sada, s ovim borbama koje se nizaju svakog mjeseca sam napokon u mogućnosti biti samo koncentriran na borilačku karijeru i to se stvarno odrazilo na moje znanje i odrastanje u boljeg borca.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI