Denis Marjanović uoči spektakla u Ciboni: Očekujte brutalnog Denisa Marjanovića!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 11.10.2015 14:53h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

Denis "Lumberjack" Marjanović jedan je od najboljih kickboksača na ovim prostorima. U sklopu FFC 20 priredbe 23. listopada, Marjanović će po peti put ući u FFC-ov ring gdje će ga čekati pobjednik FFC Futuresa, Ukrajinac Mykyta Chub. 

U dosadašnjoj karijeri s 50 odrađenih mečeva ovaj je 33-godišnji Banjalučanin zabilježio odlične rezultate. Bio je amaterski i profesionalni WAKO prvak Balkana, profesionalni prvak Europe u WKA verziji te amaterski i profesionalni WKA i WKU prvak svijeta. Međutim, Marjanović u FFC još uvijek nije ostavio željeni trag. U dosadašnja četiri nastupa zabilježio je dvije pobjede i dva poraza, a protiv Chuba će pokušati potvrditi svoj status vrhunskog borca i tražiti put prema naslovu. Osim što se bori, Marjanović također uspješno surađuje s World Fighting Leagueom, promocijom iza koje stoji još jedan borac, legendarni Nizozemac Melvin Manhoef. Njih su dvoje nedavno u Laktašima organizirali event, a Marjanović je najavio i nastavak suradnje. 

Sudjelovali ste u organizaciji WFL-a u Laktašima. Kako je bilo surađivati s Manhoefom i kako ste zadovoljni čitavom priredbom? Je li u planu još koji event u Bosni?

"Tako je, sudjelovao sam u organizaciji WFL-a u Laktašima zajedno sa svojim prijateljem Peđom Stankovićem(Kbs Hektor Laktaši) koji je omogućio logistiku da to izgleda produkcijski na jednom svjetskom nivou. Jako sam zadovoljan kako je sve ispalo u konačnici, iako smo dugo prije toga imali viziju kako bi to sve trebalo izgledati. Scenografija je bila  kvalitetna, borbe također jako uzbudljive, dvorana puna tako da već polako pripremamo WFL za sljedeću godinu. Suradnja s Manhoefom je bila jako dobra i sada smo partneri WFL organizacije za Balkan, koja ima tendenciju rasta u svijetu i za koju će se tek čuti u budućnosti."

Možete li prokomentirati borbu s Iwanom Pangom kojeg ste nokautirali u sklopu iste priredbe?

"Da, imao sam borbu s Iwanom Pangom za kojeg sam mogao vidjeti da je jedan dosta čvrst borac koji ne bježi od tuče. Odradio je mečeve u Nizozemskoj s Ibrahimom el Bounijem, Fabiom Kwasijem, Klaydom Brunswikom, tako da sam zadovoljan svojim nastupom i atraktivnim načinom na koji sam zavrsio meč. U prvoj rundi je dobio jedan snažan "knockdown" i čitav meč je odradio teturav. Na koncu treće runde pogodio sam ga nogom u glavu i to je bio kraj."

Borite se u Nizozemskoj 18. 10. protiv Hasana Kardesa što je samo 5 dana prije vašeg meča u FFC-u. Ne mislite li da je to premali vremenski okvir za odraditi dvije borbe i ne bojite li se tog što meč s Kardesom potencijalno ugrožava vaš nastup u FFC-u?

"Da, borim se u Nizozemskoj 18.10. također na WFL-u i, ako borci u turniru mogu odraditi tri borbe u jednoj večeri, zašto ja ne bih mogao odraditi dvije u pet dana(smijeh). Šalim se, poziv za Nizozemsku sam dobio odmah nakon meča u Laktašima i to je već bilo dogovoreno, nakon čega mi je stigao i poziv za FFC 20 u Zagrebu. Naravno, malo sam se našao u neobranom grožđu(smijeh), ali ni jedan od ta dva meča nisam mogao odbiti i zato sam prihvatio FFC sa blagom dozom rezerve u slučaju da, ne daj bože, zaradim neku veću ozljedu s kojom nikako ne bih mogao odraditi meč. Ako bude neka manja to neće biti problem, tako da bi bilo najbolje da taj meč u Nizozemskoj što brže riješim(smijeh)."

Što možemo očekivati od vašeg idućeg FFC nastupa s obzirom na miješane rezultate koje ste do sad imali u toj promociji?

"Da, u FFC-u imam omjer 2-2. Možete očekivati brutalnog Denisa Marjanovića."

Da li vas još uvijek peče poraz od Mirana Fabjana u vašem zadnjem FFC nastupu, s obzirom da se ne slažete s odlukom sudaca? Želite li priliku za osvetu?

"Da, izgubio sam odlukom sudaca u jednom jako izjednačenom meču. Ne bih se vraćao na odluku sudaca, ali nisam bio zadovoljan odlukom iako sam možda mogao i biti bolji u samom meču. Ali i Fabjan je dobar borac i pripremio je dobru taktiku. Bio sam spreman na tuču s njim, a on je malo taktizirao što nisam očekivao s obzirom na njegov stil borbe. U svakom slučaju, naravno da želim revanš i očekujem ga na nekoj od nadolazećih FFC priredbi."

Što mislite o svom idućem protivniku Mykyti Chubu i je li on zadovoljavajuć protivnik za nastup u Ciboni?

"Mislim da je on jako školovan borac. Poprilično nezgodan, ali ja ću uspjeti da mu nađem žicu. Veselim se tom nastupu. Zadovoljan sam izborom protivnika, odnosno ja automatski prihvaćam koga god mi ponude, tako je do sada uvijek bilo na svim mojim FFC nastupima."

Chuba je već porazio vaš sunarodnjak Igor Emkić. Jeste li gledali taj meč i možda izvukli nešto iz Ekmićeva nastupa što bi vam moglo pomoći u vlastitom meču?

"Da, imao je meč s Igorom Emkićem koji je također jedan vrhunski borac, ali se dosta napatio s Chubom. Pobijedio ga je tek u dodatnoj rundi iako mislim da mu taj meč nije legao baš najbolje, a možda to govori i o Chubu da je zaista nezgodan borac."

Što bi za vas značila pobjeda protiv Chuba?

"Pobjeda protiv Chuba donijela bi mi opet pozitivan FFC skor i dala priliku da razmišljam o FFC pojasu."

Što mislite o FFC-u i što za vas znači boriti se za tu organizaciju?

"O FFC-u mislim sve najbolje. To je jedna zaista profesionalna organizacija koja svim borcima pruža jednak tretman i uvijek mi je zadovoljstvo nastupati za FFC."

Okušali ste se i u MMA-ju. Jeste li odustali od te karijere jer tu postoji previše elemenata koje bi trebao nadoknađivati?

"Tako je, odradio sam jedan MMA meč 2007. nakon pauze od godinu dana i nabacivanja desetak kilograma. Bio je to jedan mali izlet čisto da se okušam. Ne mislim da se ne bih snašao i u MMA-ju, nego jednostavno sam se bazirao na jedan sport kako bi bio što bolji, a i ne znam gdje bih trenirao MMA ovdje. I za K1 mi je sve jako teško, počevši od sparing partnera pa do ostaloga, ali u tome sam čitav život. Ali nikad se ne zna..(smijeh)"

Zašto vas zovu "Lumberjack"?

"'Lumberjack' ili drvosječa je nadimak koji bi trebao biti ilustracija mojih udaraca nogama koji su nekad jako teški i dosta oštećuju protivnike. Ranije sam dosta mečeva završavao prekidima low kickom ali u FFC-u baš i nisam opravdao taj nadimak u potpunosti, ali imam još mnogo toga za ponuditi tako da ima vremena(smijeh)."

Igor Mićić
[email protected]

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI