Delija za FS: Miočić slavi nokautom u 3. rundi, a ja se vraćam bolji nego ikada!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 08.05.2017 14:10h Autor:

Photo: FFC

Gotovo je dvije godine prošlo od posljednjeg ulaska u borilište Dubrovčanina Ante Delije. “Hodajuća nevolja” je na M-1 Challenge 61 priredbu, u dvoboju s Marcinom Tyburom, zadobio tešku ozljedu potkoljenice (prijelom prilikom udarca) koja je šokirala borilački svijet. No, borci poput Delije nisu borci. Radi se o ratnicima, pravima gladijatorima… pa su svi koji ga poznaju bili sto posto uvjereni da će se jedan od najboljih europskih teškaša vratiti.

U intervjuu za Fight Site, Delija (14-3) je otkrio kako napreduje oporavak i kada ćemo ga napokon vidjeti ponovno u akciji…

Vraćaš se nakon najduže pauze u profesionalnoj karijeri. Kakva je sada situacija s oporavkom?

“Oporavak je prošao odlično. Zbog podizanja metalnog vijka iz noge bio sam primoran otkazati borbu u Dubrovniku. Međutim u planu mi je odraditi nekoliko borbi u nizu u nadolazećem periodu. Želim biti sto posto spreman i vratiti se u ring bolji nego ikad.”

Kada možemo očekivati potpuni oporavak i prvi nastup?

“Ja sam već započeo s pripremama za prvi koji slijedi. Nadam se da ću ovu zimu već odraditi dva ili tri meča.”

Do sada si imao ugovor s M-1 Globalom, znači li to da ćeš prvi meč odraditi upravo u M-1?

“Istekao mi je ugovor sa M-1 promocijom, iako oni žele da tamo odradim povratnički meč. Za sada još uvijek nisam siguran što napraviti, nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru.”

Više puta si naglašavao da ti je i FFC jedan od strateških ciljeva prema UFC-u. Kako tu stoji situacija, hoćeš li ponovno nastupati za FFC?

“FFC je na vrhunskom nivou i poštujem trud Orsata Zovka. Sigurno je da ću u FFC-u odraditi nekoliko dvoboja.”

Kada vidiš da je nekoliko boraca protiv kojih si nastupao u UFC-u i da im ide dobro, smatraš li da si kvalitetom već dovoljno dobar za elitni Octagon?

“Siguran sam da se mogu boriti na toj razini. I uvjeren sam da će vrijeme to pokazati.”

Mnogo si radio na udaračkim tehnikama, a može se čuti  da si tu najviše napredovao. Možeš li reći nešto o tome?

“Jesam, ali mislim da tu ima još puno mjesta za napredak. U meču protiv Tybure se vidio učinak treninga s Gordanom Vatavukom. I puno su mi pomogli savjeti Mirka Filipovića koji su zlatni.”

FFC prvak u teškoj kategoriji je Darko Stošić, a s njim si i trenirao kod Cro Copa. Publika bi neovisno o tome voljela vidjeti taj meč koji bi vjerojatno bio nešto što bi podignulo čitavu regiju na noge? Hoćemo li vidjeti taj dvoboj?

“Darko je dobar momak i dobar borac. Nadam se da neće biti u FFC-u u trenutku kada se ja vratim.”

Trenirao si mnogo s Cro Copom u zadnje vrijeme, a i sam si rekao da je nevjerojatno spreman? Koliko bi se mogao još boriti da nema želju za mirovinom?

“Što se tiče Mirkove forme, Mirku ne bi trebao biti kraj. Siguran sam da je medju TOP 5 najboljih boraca na svijetu u ovom trenutku. Impresionirao me u svakom smislu i kao čovjek i kao borac.”

Dos Santos vs. Miočić II. Prognoza?

“Navijam za Miočića kao i za svakog Hrvata koji se bori izvan Hrvatske.
Miočić će pobijediti tehničkim nokautom u 3. rundi.”

Delija se na kraju intervjua zahvalio svom klubu Gladiatoru iz Dubrovnika za koji kaže da je bio uz njega u najtežim trenucima. A to se broji…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI