David Keclik: Karijeru želim zaključiti spektakularnom borbom!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 04.09.2015 13:17h Autor:

David Keclik

U glavnoj borbi kick boks dijela programa Final Fight Championshipa 19, koji će se održati 18. rujna u Linzu, vidjet ćemo oproštaj domaćeg borca Davida Keclika. Protivnik će mu biti jedan od ponajboljih boraca srednje kategorije Jason Wilnis.

David Keclik će u Linzu na FFC-u 19 okončati kick boks karijeru. Oproštajni meč odradit će protiv Jasona Wilnisa, borca koji nastupa za Glory i koja pripada samom vrhu srednje kategoriji. Keclik je želio posljednju borbu odraditi u svom rodnom gradu Linzu. S obzirom na to da FFC stiže u Linz bila je ovo izvrsna prilika da završi karijeru.

"FFC je velika organizacija koja priređuje vrhunske priredbe tako da bolju stvar i bolji oproštaj nisam moga niti poželjeti.", rekao je David Keclik na početku razgovora za Fight Site.

Keclik je s 14 godina počeo trenirati kick boks. U to vrijeme nije bilo puno borilačkih priredbi, ali jednog dana  trener ga je pitao želi li se boriti.

"Zapravo nisam niti znao što me čeka jer nikad nisam bio na nekoj priredbi. Rekao sam da želim borbu i tako je počelo. Nakon toga je došla nova borba i evo sad sam došao do ove posljednje."

Tijekom karijere imao je puno zanimljivih i jakih protivnika, ali niti jednog nije želio posebno izdvojiti kao najneugodnijeg ili najopasnijeg.

"Protivnik je najopasniji kad niste dobro pripremljeni. Svi borci imaju dobre i loše strane, imaju svoje kvalitete i mane koje trebate iskoristiti da ih završite. No, dovesti protivnika u takvu situaciju prilično je težak zadatak. Meni nikad nije bilo važno koliko ću naslova i pojasa imati. Uvijek mi je najvažnije bilo da u borbi dam sve od sebe. Tada sam bio zadovoljan i tada sam znao da sam ostvario što sam želio. Kick boks je odredio moj život. Zbog kick boksa sam bio u mnogim zemljama i mjestima u kojima inače ne bih bio. Upoznao sam mnoge ljude, ali i naučio da svakog moram poštovati. Uz ovaj sam sport upoznao pravu ljubav. Ne bih ništa mijenjao u svojoj karijeri. Sve sam napravio u životu svojim radom i svojim srcem bez obzira je li nešto ispalo dobro ili loše. Baš ništa ne bih mijenjao."

Kad netko završava karijeru onda počinje prebirati po prošlosti, ocjenjivati i vagati je li ostvario sve što je želio…

"Moj san nije bio da postanem borac. To je jednostavno došlo u moj život. Bilo je trenutaka kad sam imao svojih prilika, dao bih sve od sebe i ponekad sam ostvario ciljeve. Zapravo sam ponosan na svoju karijeru. Kad je sve počelo bio sam bez trenera i sve sam napravio sam. Kad razmišljam o prošlosti onda shvatim da sam ostvario sve što sam želio."

Iako će 18. rujna okončati karijeru David Keclik neće otići iz sporta kojem je posvetio život.

"Ostat ću i dalje uz kick boks. Već osam godina imam svoju dvoranu i pomagat ću mladim borcima da ostvare svoje ciljeve."

No, prije nego počne pomagati mladim borcima čeka ga završni meč karijere. Na suprotnoj će strani biti Jason Wilnis. Pripreme za meč dobro prolaze i sve je u ovom trenutku pod kontrolom, a Keclik se dobro upoznao i sa svojim protivnikom.

"Riječ je o mladom borcu i trenutno jednom od najboljih u kategoriju. To je jedino što moram o njemu znati. U svakom slučaju imam više iskustva od njega, a probat ću iskoristiti i svoju prednost u visini. Imat ću i navijače na svojoj strani. Uvijek se lijepo boriti u svom gradu. Nisam se baš često borio u Linzu i sad nakon posljednje borbe u karijeri želim se svima zahvaliti na podršci koju su mi pružali cijelo vrijeme."

Kad David Keclik ulazi u ring onda publika rijetko kad nakon meča odlazi razočarana, a tako će vjerujemo biti i ovog puta.

"Gledatelji mogu očekivati čvrstu borbu kakvu uvijek pružam kad sam u ringu. Zato sam i želio u svojoj posljednjoj borbi nekog jakog suparnika. Dat ću sve od sebe i vjerujem da ćemo gledateljima priuštiti sjajnu borbu."

Pitanje je samo može li spoznaja da se u posljednjem meču bori pred svojim navijačima protiv jednog od ponajboljih boraca stvoriti veći pritisak.

"Ne osjećam nikakav poseban pritisak. Nema neke razlike u odnosu na ostale mečeve. Znam da je to moja posljednja borba i da nakon nje počinje novo poglavlje mog života.", rekao je na kraju razgovora David Keclik.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI