Danilo Belluardo: Nisam impresioniran Lukom Jelčićem! Neka više trenira, a manje se slika uz McGregora

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 23.11.2016 09:00h Autor:

Danilo Belluardo

Nakon nastupa u Bellatoru te u Venator promociji, u ring FFC-a vratit će se Danilo Belluardo. Tamo ga čeka borba za naslov MMA prvaka lake kategorije protiv Luke Jelčića.

Ovaj 22-godišnji Talijan je do sada imao dva impresivna nastupa u najboljoj regionalnoj promociji. Prekidom je savladao FFC Futures prvaka Tilena Kolarića, a nakon toga i Huberta Gevena sudačkom odlukom. Impresivni nastupu su mu donijeli i nastup u Bellatoru, no tamo je doživio prvi poraz u karijeri.

Povratak u FFC donosi mu borbu za titulu prvaka do 70 kilogram. Ovaj član pulskog Trojan Tima, trenera Zelga Galešića, s nama je podijelio neke dojme prije borbe koja ga očekuje u zagrebačkoj Areni.

Pozdrav Danilo, sjajno je imati nazad u FFC-u. Možeš li nam ispričati koji su ti ostali dojmovi s prethodnih nastupa u promociji?

“Moje najbolje uspomene su to što sam pobijedio u tim borbama i što sam to podosta lako postigao.”

U međuvremenu si nastupao u Bellatoru. Što možeš reći o toj promociji? Borio si se protiv velikog talenta A.J. McKeea i izgubio si tu borbu. Reci nešto o toj borbi također.

“Dobio sam ponudu boriti se u Bellatoru, ali uvjet je bio nastup u perolakoj kategoriji. Bila je to greška, jer sam prolazio kroz teške trenutke unutar skidanja kilograma. Nije to bio nimalo lak proces i utjecalo je na moj nastup. Krajnji rezultat bio je poraz u borbu.”

Da li si i dalje u kontaktu s njima te postoji li šansa da opet nastupiš u Bellatoru?

“Bellator je rekao kako žele i dalje surađivati sa mnom, no ukoliko se budem borio, to će onda biti u mojoj kategoriji. Što se tiče ove borbe, A.J. je pobijedio čisto i pravedno, tu nemam što dodati.”

Jesi li iznenađen što ćeš se boriti za FFC naslov prvaka?

“Nisam iznenađen budući da sam to očekivao. Iznenađen sam jedino time koliko im je dugo trebalo da me zovu i ponude mi tu borbu.”

Protivnik ti je Luka Jelčić, hrvatski borac koji trenira u SBG timu s Conorom McGregom. Koliko si ga provjerio i što misliš o njemu?

“Tek sam počeo upoznavati Luku Jelčića, ali nije me impresionirao ni u jednom pogledu. Mislim kako puno više vremena provodi razmišljajući kako će izgledati na filmu dok snimaju McGregora, nego što zapravo trenira i priprema se.”

Ukoliko ga savladaš, osvojit ćeš FFC titulu. Što bi ona značila za tvoju karijeru?

“Bilo bi sjajno biti prvak takve promocije, a posjedovanje tog pojasa bi mi dokazalo kako se sav uloženi trud može isplatiti.”

Reci nam nešto o MMA sceni u Italiji, za koju nam se čini kako je sve bolja.

“U Italiji imamo veliki broj mladih boraca čije vrijeme tek dolazi. Jedan od njih je Marvin Vetori koji je nedavno debitirao u UFC-u i pobijedio. No, ja sad živim u Puli i treniram kod Zelga Galešića u Timu Trojan. Ovdje imam uistinu sve što mi je potrebno. Dvorana je puna profesionalnih boraca iz svih dijelova Europe, a atmosfera je prava obiteljska što je također sjajno.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI