Croata: Super mi je u Zagrebu, a “Hambi” je odličan trener!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 17.09.2013 19:50h Autor:

Francisco Barrio

Francisco "Croata" Barrio odnedavno je nakon dosta godina izbivanja ponovno stigao u Hrvatsku gdje je i proveo svoj najveći dio djetinjstva, a zahvaljujući tome i nosi svoj nadimak u mečevima.

U Zagrebu se priprema za svoju prvu borbu u ovoj regiji, na FFC-u 7 u Sarajevu 4. listopada će odraditi meč protiv Darka Banovića.

Prije nego prijeđemo na sportska pitanja, jedno ovako malo ležernije… Nije te bilo zaista dugo vremena u Zagrebu i Hrvatskoj. Primjećuješ li kakve promjene, je li ti draži onaj Zagreb koji ti je ostao u sjećanju iz djetinjstva ili ovaj današnji?

"Zagreb je gotovo isti kao što mi je ostao u sjećanju. Nije se previše toga promijenilo. Hrvački klub Lokomotiva je isti kao i prije više godina, tu su mi još uvijek prijatelji. Meni je uvijek lijepo u Zagrebu, ma kakav god on bio."

Trenirao si s nekim od najboljih boraca na svijetu, bio si više puta i na treningu s UFC-ovim prvakom Joseom Aldom. Možeš li usporediti MMA treninge u Brazilu i Argentini s ovima u Hrvatskoj? 

"S Aldom sam trenirao samo hrvanje, nismo radili kompletan MMA, pa ne bih mogao baš najbolje odgovoriti na ovo pitanje. Sumnjam da bih s njim dobro prošao u MMA sparingu, ja njega smatram najboljim na svijetu i još imam jako puno toga za naučiti i velik je prostor za napredak da bih došao barem blizu njegove razine."

Kako napreduju pripreme za meč na FFC-u u Sarajevu? 

"Pripreme idu sjajno, treniram svakodnevno s trenerom Babićem i mogu reći da već vidim svoj napredak u stand-up znanju. U Zagrebu imam i neke vrhunske borce s kojima mogu sparirati, zaista je puno njih koji mi pomažu. Radio sam i s Pokrajcem hrvanje i grappling, u malo vremena koliko smo trenirali Igor mi je pokazao zaista puno toga. Uvijek ću biti zahvalan svima koji mi pomažu da napredujem."

Jesi li proučio svog suparnika, što nam možeš reći o njemu? 

"Moj tim zajedno sa mnom ga je već dobro proučio. Dobar je momak, vjerujem da se priprema naporno kao i ja. Mogu samo reći da jurišam na pobjedu, iznimno sam motiviran stići do slavlja."

Možeš li nam nešto reći o taktici koju pripremaš za Banovića? 

"Ovo je uvijek nezgodno pitanje prije borbe, jer sam gotovo siguran da će i Banović pročitati ovaj intervju. Zbog toga o ovoj temi ipak ne bih previše pričao, neka njemu bude iznenađenje u ringu u Sarajevu.

Kakvi su ti planovi nakon odrađenog meča u Sarajevu? Planiraš li još ostati u Hrvatskoj, postoji li naznaka za neku novu borbu u ovoj regiji?

"Kad sam dolazio planirao sam ostati ovdje otprilike dva mjeseca, ali mislim da ću ipak ostati dulje od toga. Sviđa mi se u Zagrebu, zadovoljan sam s trenerom i mogu dosta toga naučiti, a zbog toga sam i stigao."

Na regionalnoj borilačkoj sceni dosta je pažnje izazvao tvoj poziv Vasi Bakočeviću i Antunu Račiću da odradite meč. Imaš li još uvijek takvu želju?

"Naravno da i dalje želim mečeve s njima, uvijek me zanimaju veliki izazovi, a borbe protiv njih smatram takvima. No, u ovom trenutku moj potpuni fokus je na Darka, želim ići korak po korak. Najprije treba uhvatiti pobjedu u Sarajevu, a onda ćemo vidjeti tko će biti idući protivnik", rekao je Barrio za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI