Cro Cop: Nikad nisam volio low kickove, Andersonova ozljeda je strašna!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 07.01.2014 16:31h Autor:

Mirko Filipović

Snimka Andersonovog teškog loma potkoljenice obišla je doslovno cijeli svijet, pa nije promaknula ni najboljem hrvatskom borcu svih vremena. Mirko Filipović također je vidio što se dogodilo slavnom Brazilcu i to je očito samo dodatno potvrdilo njegova razmišljanja da su low kick udarci iznimno opasni.

"Kada sam vidio tu scenu s prijelomom Silvine noge, naježio sam se. To je jako teška ozljeda koja bi mogla značiti i kraj karijere. Slijedi mu jako dug oporavak, a ta noga više nikad neće biti ista, kao i njegova psiha. Da se razumijemo, to je legalna tehnika, Rob Kaman je na tome izgradio karijeru, no prevelik je to rizik. Četiri puta vam prođe noga, a peti put postavi vam blok i noga pukne kao suha grana. Pri takvim udarcima, ako se koljenom blokira, zna puknuti i stopalo udarača", rekao je Cro Cop.

U razgovoru za Večernji list istaknuo je kako su njemu ipak puno draži middle kick i high kick udarci.

"Nikad nisam volio low kickove i upotrebljavao sam ih vrlo rijetko, baš zbog prevelikog rizika od ozljede. Recimo, radio sam ih protiv Yoshide, olimpijskog pobjednika u džudu, za kojeg sam znao da ne zna obranu od toga jer ne vježba tajlandski boks. Da bi imao efekta low-kick morate izvesti šest do 10 puta, nakon čega danima ne možete normalno hodati i zbog toga sam ja više radio middle-kickove ili high-kickove kod kojih gotovo da i nema rizika od ozljeđivanja. Doduše, kod middle-kicka postoji mogućnost da vam protivnik postavi ruku, no kada noga ide protiv ruke uvijek je noga jača i znalo se dogoditi da pukne ruka", smatra Mirko.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI