Cro Cop najavljuje meč protiv Emelianenka: Na mojoj strani su iskustvo, kvaliteta i teški mečevi!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 24.06.2013 11:43h Autor:

Photo by Fight Channel (Ivana Kaurloto)

Mirko Filipović se ove jeseni vraća u MMA ring. Još uvijek se ne znaju svi detalji, no prema vijesti koju je Fight Site ekskluzivno objavio, u listopadu ili studenom bi se trabao sučeliti s Aleksandrom Emelianenkom na priredbi Legend u ruskoj prijestolnici Moskvi. Dvojac se već jednom našao na suprotnim stranama ringa. 2004. na Pride  Final Conflict turniru, Cro Cop je Emelianenku prodao svoju “specijalku”. Nakon spektakularnog high kicka, Mirko je posao završio šakama na podu zaključivši jednu od svojih najboljih predstava u Prideu.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, Cro Cop je najavio povratak u MMA ring.

Kako je došlo do meča s Emelianenkom nakon sjajne pobjede na K-1 WGP Finalu u Zagrebu?

“S obzirom da zadnja godina bila vrlo naporna i je završila na najbolji mogući način, odlučio sam se odmoriti i dva mjeseca ne razmišljati o sljedećoj borbi. Naravno, za mene odmor znači trenirati minimalno jednom dnevno. To nikada nije problem, to ću uvijek raditi, no o borbama iskreno nisam razmišljao.”

“Zadnjih dvadesetak dana moj menadžer Orsat Zovko me obavijestio da intenzivno pregovara o nekim opcijama. Osim nastupa u Inokiju, koji bi trebao biti naš standardni angažman nakon posljednje Stare Godine, pregovarao je i s vlasnikom ruske organizacije Legend. Meč je prošli tjedan uspješno dogovoren.”

Aleksander Emelianenko je vrlo zahtjevan protivnik koji je sigurno i velik motiv?

“Protivnik je atraktivan, Moskva je također zanimljivo mjesto za meč i po svemu sudeći to će biti pravi spektakl. Ruslan Sulejmanov je već pokazao da radi top svjetsku produkciju i njegov zadnji show na kojem su nastupili i Badr Hari i Alexander Emelianenko bio je vrhunski. Zato nema razloga sumnjati da će se i ovaj put potruditi da svjetskoj publici predstavi vrhunsku priredbu.”

Kada kreću pripreme?

“Od danas se počinjem koncentrirati na ovaj meč. Kao i uvijek do sada obećajem da ću dati svoj maksimum.”

Kakva sjećanja nosite iz prvog dvoboja protiv Emelianenka 2004.?

“Apsolutno se sjećam tog meča kao da je bio danas, no tada je bila malo drugačija situacija nego sada. Tada sam bio na vrhuncu svoje karijere, a Aleksandar je bio momak koji tek dolazi. U ovom slučaju mislim da je iskustvo na mojoj strani, kvaliteta, broj mečeva i protivnici s kojima sam se do sada borio. Tako da je to sigurno nešto o čemu Aleksandar mora razmišljati. S druge strane on je u najboljim borilačkim godinama i to je moment koji je za mene važan i na koji se moram koncentrirati. Sigurno je da Emelianenka ne smijem potcijeniti.”

Znači li to da u ovoj godini možemo očekivati samo nastupe u mečevima prema MMA pravilima?

“Ne, postoji opcija i nastupa u kick boksu. I to je otvoreno. Čekamo vlasnika K-1, Mike Kima, da se izjasni o svojim planovima. No, isto tako mi moramo slagati za nas opcije koje su u ovom trenutku sigurne”, zaključio je Cro Cop.

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI