Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cheick Sidibe: Četverostruki svjetski prvak najavljuje svoj FFC debi! | Fight Site

Cheick Sidibe: Četverostruki svjetski prvak najavljuje svoj FFC debi!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 13.09.2016 14:40h Autor:

Cheick Sidibe

FFC 26 priredba donijet će nam priliku da se 23. rujna bolje upoznamo s novim pojačanjem ponajbolje europske borilačke promocije – Cheickom Sidibeom. Iza ovog 35-godišnjeg Francuza je borilačka karijera duga 20 godina, a nju će u Linzu testirati Austrijanac Rene Wimmer.

“Ovo je moja prva borba u ovoj poznatoj i velikoj organizaciji. Prisustvovao sam posljednjoj FFC priredbi u Springieldu i bio sam oduševljen spektaklom koji je tamo priređen”, otkrio je Sidibe svoj prvi kontakt s hrvatskom promocijom.

Ovaj francuski borac ima se čime ponositi, a lista njegovih postignuća je zaista impresivna.

“Borio sam se diljem svijeta. Nastupao sam u Europi, Aziji, Africi, kao i na američkom tlu. Suprotstavljao sam se velikim poznatim internacionalnim imenima, a osvojio sam i četiri svjetske titule – WBC, WMF, WMC i FIBA.”

Sve te titule dio su napornog rada i pogleda na život kojem ga je naučila njegova majka, a upravo u njoj Cheick vidi svog najvećeg životnog uzora, jer ga je, kako on kaže, naučila što je život – “rad, hrabrost i poštovanje”.

Kroz sve ove godine Sidibe je kombinirao Muay Thai s kickboxing nastupima. U oba sporta bilježi uspjehe, ali ipak otkriva kako karijeru u tajlandskom boksu smatra zahtjevnijom.

“To je tako jer taj sport smatram opasnijim, ponajviše zbog uporabe laktova, a u njemu ima i puno više kontakta.”

O pripremama i Reneu Wimmeru, domaćem borcu koji će ga te večeri dočekati u ringu:

“Puno sam se pripremao za ovaj nastup i trebala bi ovo biti sjajna borba za mene. Spreman sam i veselim se ovom meču. Rene je jako dobar protivnik. Vizualizirali smo i proučili snimke iz njegovih nastupa. Bit će to odlična borba i veliki rat za koji sam ja spreman.”

Dvoboj Sidibea i Wimmera gledat ćemo u kickboxing dijelu večeri jako kvalitetnog eventa koji nas očekuje za točno deset dana u Linzu. Sve dodatne informacije o FFC-ovom drugom posjetu ovom austrijskom gradu možete saznati posjetom na službenu stranicu promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI