Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bruno Guštović – Povratak FFC Futures prvaka i velike nade hrvatskog MMA-ja | Fight Site

Bruno Guštović – Povratak FFC Futures prvaka i velike nade hrvatskog MMA-ja

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 16.11.2015 16:34h Autor:

Bruno Guštović

Bruno Guštović je jedan od najvećih hrvatskih MMA potencijala. Ovaj 20-godišnjak je u amaterskim borbama ostvario 22 pobjede uz samo jedan poraz, a profesionalnom se svijetu predstavio osvajanjem FFC Futuresa u 2014. godini. Tada je u najkraćem finalu giljotinom slavio protiv klupskog kolege Tomislava Bureca.

Guštović će svoj idući nastup imati na FFC 21 eventu koji će se održati 27. studenog u Rijeci. Bit će to njegova prva borba nakon osvajanja Futuresa. Za pauzu, koja je trajala oko godinu dana, je kriva ozljeda ramena koju je vukao tijekom cijele karijere. Bruno je u intervjuu za Fight Site otkrio kako je sada napokon zdrav i spreman za nove izazove, a njegov prvi u nizu novih izazova bit će Balazs Kiss, još jedan mladi borac i velika uzdanica mađarskog MMA-ja.


Kako teku pripreme za meč s Balazsom Kissom?

"Pripreme su u završnom dijelu, treniram dva puta dnevno, nemam nekih ozbiljnijih ozljeda i osjećam se odlično. Treniram s vrhunskim borcima tako da ću biti maksimalno spreman."

Od osvajanja FFC Futuresa se niste borili zbog problema s ramenom. Jeste li sad u potpunosti sanirali tu ozljedu, kako je tekao oporavak?

"Nisam se borio skoro godinu dana jer smo poslije Futuresa trener Forgač i ja odlučili sanirati rame. Skoro sam završio na 'stolu', ali smo pronašli drugo rješenje i sada mi je rame u odličnom stanju te sam spreman za borbu."

Osvojili ste FFC Futures u 2014. godini, koliko je taj uspjeh utjecao na Vas, što se najviše promijenilo?

"Iskreno, osvajanje Futuresa mi je samo povećalo apetite za napredovanje i samopouzdanje mi se diglo na viši nivo. Mislim da je to bio odličan uvod u moje sljedeće izazove."

Trenirate u American Top Teamu te samim time imate priliku raditi s vrhunskim stručnjacima i borcima. Koliko Vam znači biti dio takvog tima i tko su borci s kojima ste se najviše pripremali za ovaj meč?

"Po mojem mišljenju nema boljeg kluba od ATT-a i tamo se može najviše naučiti jer imamo vrhunske trenere u svim segmentima MMA-ja. Treniram s vrhunskim borcima poput Truščeka, Truhana, Pokrajca, ali i s mnogim drugima."

U kojim ste segmentima najviše napredovali od osvajanja FFC Futuresa?

"Mislim da u svemu napredujem podjednako te mi odgovaraju svi segmenti borbe."

Što sve znate o svojem idućem protivniku, od kuda prijeti najveća opasnost, a u kojim ste segmentima u prednosti nad Balazsom Kissom?

"Ne znam baš puno o protivniku, ali nije mi ni bitno s kim se borim jer ću u svakom slučaju dati svoj maksimum."

Imate li nekih uzora u ovom sportu?

"Nemam uzora, ali naravno da pratim razne borilačke organizacije i ima puno boraca kod kojih mi se sviđa stil borbe."

Što je po Vama najteži dio ovog sporta, a u kojem dijelu najviše uživate?

"Sve je u našem sportu teško, ali ja to volim tako da mi nije teško ni skidati kile ni trenirati. Žalosno je što su sportaši u MMA-ju slabo plaćeni. Problem je što u ovom sportu ima puno ozljeda i puno toga ovisi o tome kakve si sreće. Najviše uživam u borbi i naravno poslije borbe, jer znam da mi se sav trud isplatio ako pobijedim."

Bavite li se još nečim osim borbama i kako Vaša obitelj gleda na nastupe u ringu?

"Trenutno se bavim samo borbama, ali mi je obitelj velika podrška. Imam dobar krug prijatelja i puno ljudi koji mi pomažu da doguram što dalje."

Što možemo od Vas očekivati na FFC 21 priredbi, prognoza meča, u kojem će se smjeru odvijati stvari u ringu?

"Borbu ću raditi prema taktici koju mi je napisao Krešimir Merčep i nastojat ću ju okrenuti u svoju korist."

Dvoboj Guštovića i Kissa na rasporedu je 27. studenog u Rijeci, na priredbi koja će gledateljima u Sportskoj dvorani Zamet ponuditi tri meča za naslov prvaka. Program ovog spektakularnog FFC-ovog eventa možete pratiti u 19:30 sati uz izravan prijenos na Fight Channelu i fightchanneltv.com-u.

 

Nikola Popović
nikola.popovic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI