Brestovac uoči meča s Adegbuyijem: Ovo je moja prilika karijere!

intervjui 05.10.2015 14:34h Autor:

Mladen Brestovac

Mladen Brestovac, peti teškaš svijeta, idućeg će vikenda u Denveru na Glory 24 priredbi imati priliku doći do pozicije prvog izazivača.

Priredbu u Denveru predvodit će Amerikanac Joe Shilling i Nizozemac Jason Wilnis kojeg smo nedavno gledali na FFC-u u Linzu. U "co-main" eventu svjedočit ćemo dvoboju između bivšeg UFC-ovca, Dustina Jacobyja i njegovog sunarodnjaka Waynea Barretta.

Za nas bi najzanimljiviji trebao biti turnir u kojem sudjeluju četvorica teškaša, a među njima i Zagrepčanin Mladen Brestovac. Hrvatski udarač će se u polufinalnom dvoboju susresti s Benjaminom Adegbuyijem, prvim teškašem Gloryjeve ljestvice izazivača i borcem koji mu je nanio posljednji poraz. Drugi polufinalni okršaj čine Jahfarr Wilnis i Australac Ben Edwards.

Brestovac se u velikom intervjuu za Fight Site osvrnuo na najveću priliku u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Idućeg vikenda nastupate u Denveru na Glory 24 priredbi, kako teku pripreme i jeste li se imali vremena kvalitetno pripremiti s obzirom na to da imate i druge obveze?

"Pripreme su prošle odlično, imao sam dovoljno vremena za pripremu iako sam broj i vrijeme treninga morao prilagoditi jer sam opet počeo raditi. Hvala treneru Aleksandru Pupcu što se potrudio osigurati mi uvjete za pripreme koliko god je mogao te hvala mojem šefu g. Tiboru Gojunu što me pustio na borbu."

Je li ovo najveća borba i prilika u Vašoj karijeri?

"Mislim da je, iako je ispred mene još duga karijera, a samim time možda slijede i još veći izazovi. Ovom prilikom bih se zahvalio g. Orsatu Zovku i cijelom Fight Channel timu, a posebno Nikolini Dvorski, što su mi omogućili nastup u Denveru."

Koju biste pobjedu istaknuli kao najdražu u karijeri?

"Imam ih nekoliko, pogotovo turniri koje sam do sada osvojio. Od jednog meča mi više znače tri pobjede ostvarene kroz tri borbe u jednoj večeri."

Kada putujete u SAD i jeste li ikad imali problema s jet lagom?

"Putujem u utorak. Svatko ima problema sa jet lagom tako da ni ja nisam iznimka, ali opet je lakše kada se putuje na zapad nego na istok."

Pronalazite li teško kvalitetnog sparing partnera i s kim ste se najviše pripremali za ovaj meč?

"Pronalazim dosta teško jer u Hrvatskoj nema puno teškaša u kick boksu. Pripreme sam najviše odrađivao u svom klubu Spartan Gym gdje su mi jako puno pomogli Dragan Dajaković, Anto Širić, Toni Milanović, Saša Žigić i Nikola Ančić. Bio sam i na jednom treningu kod Mirka Filipovića. Ovim putem se zahvaljujem svima, posebno Mirku koji je, unatoč terapiji leđa, uspio odraditi jedan trening sa mnom."

Nanizali ste 12 pobjeda, Vaš posljednji poraz iz 2012. godine dogodio se upravo protiv Benjamina Adegbuyija. Što je po Vama bilo presudno u toj borbi i jeste li od tad promijenili nešto u svom načinu rada?

"Presudno je bilo to da sam naletio na udarac u drugoj rundi i imao brojanje koje me koštalo pobjede. Promijenio sam puno toga u tehnici, ipak u tri godine i 12 borbi borac može puno napredovati, ali opet, od tada se nisam baš borio sa borcima Adegbuyijeve klase tako da ćemo vidjeti koliko će ta promjena značiti."

Ovo je prilika da Adegbuyiju pokažete koliko ste napredovali u protekle tri godine, jeste li i kod njega primijetili određene promjene?

"Kod njega su promjene velike, pobijedio je neka zaista velika imena poput Ismaela Londta i Hesdyja Gergesa, a to za razvoj borca, kako mentalno tako i fizički, može puno značiti."

Što biste istaknuli kao Adegbuyijevo najjače oružje?

"Mislim da je opasan iz svih tehnika, vidio sam kako ruši ljude i rukama i nogama. Treba biti oprezan i ne se koncentrirati na samo jedan dio njegove tehnike."

Kojom tehnikom biste najviše voljeli doći do pobjede?

"Svejedno mi je, bitno je da pobjedim."

Kako prognozirate drugi polufinalni meč između Edwardsa i Wilnisa?

"Teško mi je prognozirati jer ne znam u kakvoj je Edwards formi s obzirom na to da je prošlo dosta vremena od njegovog posljednjeg kick boks meča. Mislim da bi, ako bude dobro pripremljen, mogao iznenaditi Wilnisa."

Koga bi od njih dvojice radije vidjeli za idućeg protivnika i zašto?

"Svejedno mi je, razmišljam samo o svom polufinalnom meču."

Jeste li praznovjerni i izvodite li neki ritual prije svake borbe?

"Ne baš, nema tu puno mudrosti, zagriješ se kao na treningu i čekaš da te pozovu u ring."

Jeste li ikad trenirali nešto osim kick boksa?

"Kao klinac sam trenirao karate, veslanje i košarku."

Koja je Vaša poruka za mlade borce, kojima bi svojim pristupom i ponašanjem u ringu, ali i izvan njega, mogli poslužiti kao idealan uzor?

"Ništa specijalno, trenirajte jako i uživajte u svojim borbama."

Glory 24 priredbu i nastup hrvatskog borca imat ćemo priliku gledati 10. listopada na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com-u.

Nikola Popović
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI