Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Brestovac: Alija čeka koljeno | Fight Site

Brestovac: Alija čeka koljeno

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 16.10.2013 09:32h Autor:

Mladen Brestovac (ilustracija: Boris Vukoja)

Mladen Brestovac (40 (27 KO) – 9 – 1) na FFC-u 8 protiv Turčina Alija Cenika odradit će svoj treći nastup za Final Fight Championship. Dva dana prije svog 30. rođendana član Spartan Gyma traži četvrtu uzastopnu pobjedu u 2013. i treći uspjeh pod okriljem FFC-a nakon pobjeda nad Mouradom Bouzidijem i Sergejom Lascenkom.

 – Nakon pobjede nad Sergejom Lascenkom vraćaš se u FFC mečem s Alijem Cenikom. "Ali Tornado" je takozvani "mali teškaš". Kakva će biti tvoja taktika? U meču s Danyom Ilungom bilo je vidljivo da je podložan primanju udaraca koljenom u tijelo. Hoćeš li pokušati to iskoristiti?
"Moja taktika je uvijek ista sa nižm protivnicima, rad s distance pretežito s udarcima nogama i koljenima, Ali Cenik je i lakši po kilaži od mene što nije bio slučaj sa Laschenkom tako da se neću morati toliko kretati oko njega, dovoljno će biti samo držati ga na distanci. Naravno moja koljena su jedna od mojih specijalki koje treniram redovito, pogotovo koljena u glavu, tako da u slučaju da mi pokuša skratiti distancu sigurno ga očekuje upravo to."

– Tvoje pripreme teku sukladno s Cro Copovim pripremama za meč s Aleksandrom Emelianenkom. Poznato je da si dugogodišnji Mirkov sparing partner i ponovno radite na obostranu korist. Kako teku tvoje pripreme i što nam možeš reći o Cro Copovom stanju uoči puta u Rusiju.
"Mogu biti sretan što živim u istom gradu sa pobjednikom K-1 turnira i naravno što mogu trenirati s njim redovito. Sretna okolnost je što i on ima borbu u sličnom terminu pa treninzi sada izrazito koriste obojici. Mirko je u vrhunskoj formi, trenira cijelo ljeto i posvećen je u glavi u potpunosti za ovaj meč. Siguran sam da će se to i isplatiti kada uđe u ring u studenom, sumnjam da ce Aleksandar izdržati do zadnjeg gonga protiv Mirka."

– Suzdržavaš li se prije meča i tijekom priprema od seksa?
"Pa pokušavam koliko mogu i koliko to zahtjeva težina meča, mislim da je jako bitno da je borac fokusiran na meč i na treninge, a ne na neke druge stvari. Kada nisi fokusiran onda je vrlo vjerojatno da nisi ni motiviran, a to onda ne može dobro završiti u sportskm smislu."

– Prošlog vikenda Glory je u Chicagu održao turnir teškaša, te dugoočekivani revanš između Tyronea Sponga i Nathana Corbetta. Komentirao si priredbu za Fight Channel, kakvi su tvoji dojmovi?
"Sama priredba je bila odlična, ali nažalost s jednom velikom greškom, a to su suci. Opet su se dogodile neke kardinalne greške. Glory to mora riješiti i dovesti pouzdan sudački kadar što prije jer to najviše šteti borcima. Nevezano uz to, najviše su me iznenadili Spong i Verhoeven. Nisam očekivao da će Spong onako razoriti Corbetta, ipak je Corbett nepobjediv već dugi niz godina, dok je Spong još jednom potvrdio da je vjerojatno jedan od najvećih talenata za borilački sport na planeti. Najveće razočarenje mi je bio nažalost Saki, očekivao sam ga u boljem izdanju čak i bez onog tzv. knockdowna mislim da bi teško odnio pobjedu."

– Koji su planovi nakon FFC-a 8?
"Imam već dogovoren meč na zimu, vjerojatno u siječnju. Bit će to nešto veliko, ali o tome još ne smijem ništa govoriti dok se ne potvrde neslužbene najave."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI