Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Brčić za FS: “Bit ću blizu 100 posto protiv Kakhorova, ako nisu božićni kolači presudili…!” | Fight Site

Brčić za FS: “Bit ću blizu 100 posto protiv Kakhorova, ako nisu božićni kolači presudili…!”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 16.01.2019 12:41h Autor:

stipe_Brcic233232323232

Najveća hrvatska MMA nada nižih kategorija Stipe Brčić će 2. veljače u njemačkom Hamburgu odraditi svoj šesti profesionalni meč.

Brčić će nastupiti na German MMA Championshipu (GMC) 18, a na priredbu je ušao kao zamjena za Shamila Banukayeva koji je morao otkazati nastup prije nekoliko dana.

No, veliki hrvatski neporaženi talent u razgovoru za Fight Site tvrdi da je vrlo dobro spreman i da će u meč u Hamburgu ući gotovo na 100 posto svojih mogućnosti. Na drugoj strani borilišta će ga čekati neporaženi Khurshed Kakhorov, koji u profesionalnoj karijeri za sada ima 4-0. Hrvatski “grappler” je na 5-0 i najavljuje novo slavlje!

__________________________________________________________

Kako je došlo do nastupa za GMC – njemačku promociju koja radi sve više i sve bolje?

“Duže vrijeme sam se priprema za nastup na FFC eventu u Las Vegasu. Pošto je nastup propao, kontaktirali smo Ivana Dijakovića iz UFD Gyma te nam je on dogovorio borbu na GMC-u. Ja sam zapravo uletio na ovu priredbu kao zamjena za ozlijeđenog Shamila, koji je inače član UFD Gyma iz Duessldorfa.”

(VIDEO) Najveći hrvatski talent nižih kategorija napokon nastupa 2. veljače!

Tko je protivnik i koliko znaš o njemu?

“Moj protivnik je Khurshed Kakhorov. Radi se o borcu koji je porijeklom iz Tadžikistana, ali s adresom u Njemačkoj. Njegov profesionalni ‘score’ u slobodnoj borbi je 4-0. Ima za sada 3 nokauta i jednu pobjedu odlukom. Toliko znam o njemu.”

Jako dugo vremena nisi nastupao, još od 2017. Koliki je to problem za tebe u fizičkom i psihičkom smislu i jesi li podložan “ring rustu”?

“Neće biti nikakvih problema što se tiče nastupa jer sam u međuvremenu odrađivao turnire i natjecanja i u kickboxingu i u grapplingu. Tako da je natjecateljska forma bila čitavo vrijeme prisutna kod mene. Moja filozofija jest da se na treningu radi, a u meč ideš samo po ono što si već zaslužio.”

Poznat si kao borac koji je konstantno spreman i u treningu. Koliko si zadovoljan pripremama koje su odrađene?

“Kao što ste rekli, ja sam sportaš koji je konstantno u treningu jer mislim da kampanjskim načinom rada ne možeš daleko dogurati. Od ljeta sam bio u strašnim pripremama sve do negdje prije Božića. Postigao sam time jedan sasvim novi nivo i tehnike, ali i u kondicijskom smislu. Nisam niti baš odmarao za blagdane, ali sam nešto manje ipak trenirao. Kao zamjena nikada ne možeš biti 100 posto spreman, ali bit ću jako blizu tome. Ako nisu božićni kolači presudili…”

Koji su ti planovi za 2019. godinu koja je tek krenula? Koliko puta planiraš nastupati i gdje?

“Čitavo vrijeme sam u punom pogonu, tako da se sada stvarno nadam da će od ove godine krenuti kako treba. Želim se boriti na višoj razini, odnosno s protivnicima koji su bolje rangirani. U prošlosti sam imao dosta otkaza, mečeva koji su bili već zakazani pa bi mi protivnici otkazali. I upravo zato želim što ozbiljnije protivnike u 2019.”

Upravo ovaj vikend se bore Dillashaw i Cejudo za kralja nižih kategorija svjetskog MMA-ja! Tko će pobijediti, a za koga navijaš?

“Što se tiče te UFC borbe, čvrsto vjerujem da će na kraju Dillashaw dobiti u tom meču. Jedino što ga može ugroziti da ne stigne do slavlja jest da se dovoljno dobro ne oporavi od skidanja kilograma. Naime, on se inače bori u bantam kategoriju, a sada spušta u muhu. No, čisto sumnjam da se tako nešto može dogoditi takvom profesionalcu kao što je TJ.”

Marko Petrak
markopetrak@gmail.com

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI