Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bojan Kosednar: Očekujte spektakl, bit će to borba večeri! | Fight Site

Bojan Kosednar: Očekujte spektakl, bit će to borba večeri!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 12.10.2015 16:56h Autor:

Bojan Kosednar

Bojan Kosednar ponajbolji je slovenski MMA borac koji se nakon dužeg izbivanja u ring vraća 23. listopada na FFC 20 priredbi. Njegov idući protivnik bit će srpski borac Dušan Džakić, a prema najavama slovenskog borca, u Zagrebu nas očekuje pravi spektakl.

Popularni "Želva" se u intervjuu za Fight Site osvrnuo na svoj idući nastup, protivnika, ali i prilično bogatu karijeru.


Posljednji put ste se borili prije više od dvije godine, jesu li Vam nedostajali nastupi u ringu i mislite li da će se ta pauza odraziti na Vaš idući nastup?

"Završio sam u zatvoru, tako da mi je sve nedostajalo, a ne samo nastupi u ringu (smijeh). Iskreno, najviše su mi nedostajale borbe. Pratio sam FFC preko TV ekrana i jedva sam čekao na povratak u ring. Sada kad sam konačno tu obećavam vam borbu večeri!"

U posljednjem nastupu za FFC izgubili ste od Antuna Račića, što je po Vama presudilo taj meč?

"Antun je vrhunski borac i za taj meč sam se odlično pripremio, ali sam nakon vaganja imao velikih problema s rehidracijom. Ostao sam bez infuzije i vraćanje kila nije prošlo po planu. Sve to je u borbi odigralo veliku ulogu. Antun, koji se inače bori u kategoriji do 66 kilograma, bio je jači i čvršći od mene te je sasvim zasluženo slavio."

Vaš idući protivnik je Dušan Džakić što biste istaknuli kao njegovo najjače oružje, a što kao slabosti?

"Njegovo najjače oružje je iskustvo. Zahvaljujući tome je opušten u borbi, a takav borac je najopasniji. Smatram da je i on, poput mene, kompletan borac i svaku borbu može završiti nokautom ili "submissionom". Teško se pripremiti za takvog borca. Mozda bih za prvu borbu nakon pauze od dvije godine želio nešto lakšeg protivnika, ali što je tu je…"

Koja je Vaša prognoza, u kojem smjeru će se odvijati stvari u ringu?

"To je MMA, tu nema prognoze. Dušan je opasan borac i znam da ćemo odraditi strašan meč. Publika će uživati u pravoj borbi, u to sam siguran."

Koji je glavni razlog Vašeg prelaska u velter, mislite li da će Vam ova kategorija više odgovarati?

"Karijeru sam započeo u velteru i najbolje sam borbe imao u toj kategoriji. Na taj sam se potez odlučio jer mi se više nije dalo spuštati kilažu, nažalost, tijelo mi jako loše podnosi taj cijeli proces i to se u borbi osjeti."

MMA debi imali ste u Zadru, koliko se današnji "Želva" razlikuje od onog iz 2007. godine?

"Prije svega, stariji sam 8 godina, tako da sam se puno promijenio kao osoba, ali i kao borac. Tada sam vjerovao da sam nepobjediv u ringu, ali i izvan njega (smijeh). Danas puno bolje znam što je sport i u tom sam smislu značajno napredovao. Smatram da sam danas bolji borac nego što sam bio 2007. godine."

Tijekom karijere nastupali ste za jake promocije poput Sengokua, KSW-a i Cage Warriorsa, kakav je dojam na Vas ostavio FFC?

"Sengoku je u mojim očima priča za sebe, ali FFC je jako profesionalan. Svaki event je za gledatelje odrađen na jako visokom nivou, a kao borac mogu reći i da se iza kamera vodi briga o najmanjim detaljima. Tako je bilo 2013. godine na FFC 4 eventu, a vjerujem da je danas situacija još bolja."

FFC 20 priredbu imate priliku pogledati 23. listopada u Košarkaškom centru Dražen Petrović, ali i uz izravan prijenos na Fight Channelu.

 

Nikola Popović

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI