Bajić odgovara: Zoraj je legenda, ali je potrošen

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 07.05.2013 12:00h Autor:

FFC 4: Zoraj vs. Bajić

Enfusionov prvak Zlatko Bajić 2013. otvorio je s dvije pobjede. Nakon uspjeha u Opatiji mladi OFC-ov borac slavio je i na FFC–u 3 u Splitu svladavši sudačkom odlukom Grka Petrosa Vardakasa. U petak u Zadru čeka ga najveći ispit karijere u vidu jednog od najboljih hrvatskih boraca svih vremena Emila Zoraja.
21-ogodišnji Bajić ne osjeća pritisak uoči velike borbe:

„Meni je svejedno s kim se borim. Mislim da ja u tom meču nemam što izgubiti. Može me i vlak udariti samo da napravim rezultat. Eventualnim porazom od Zoraja ništa ne gubim, mogu samo jako puno dobiti.

– Zoraj je u intervjuu za Fight Site rekao da smatra da još uvijek nisi na njegovoj razini. Što misliš o tome?
To je samo njegovo mišljenje. Vidjet ćemo u ringu. I Borussia je pobijedila Real."

– Kako teku pripreme?
"Treniram u Vili Velebita s trenerom Mladenom Kranjčecom, Ivanom Stanićem, a odradio sam i sparing s UFC-ovim borcem Igorom Pokrajcem.
U stalnom sam treningu. Od osvajanja Enfusionova naslova sam u kontinuitetu. U Opatiji sam dobio slabijeg protivnika i rutinski sam odradio taj meč. Odmah nakon OFC-a sam nastavio s treninzima, a isto je bilo i nakon Splita. Grk na FFC-u je bio tvrd orah, Zoraj neće biti tvrđi od njega. Svaka njemu čast, je legenda, ali ja bih se borio s bilo kime. Dovedite  mi bilo koga. Iako se bore i stariji od Zoraja, on je imao puno mečeva i potrošen je. Spreman sam za rat od prve sekunde.
U Core Gymu sam odradio i sparing s Igorom Pokrajcem. To je bio sparing taktičkog segmenta s desetak kilograma težim protivnikom da vidim na čemu sam. Zoraj će u meču sa mnom vidjeti da ima nasljednika koji mu može parirati. Ovakav meč je dobar jer njime ću se i ja poboljšati. Nakon meča sa Zorajem nastavljam u visokom tempu. 18. svibnja nastupam u Šibeniku na prvenstvu Hrvatske u low kicku jer se želim plasirati na svjetsko prvenstvo. Ne idem tamo da bih si osigurao stipendiju ili nešto slično, idem se dokazati. Da se bavim sportom zbog love igrao bih nogomet."

– Ima li kakvih novosti o tome kada bi trebao braniti Enfusionov pojas?
Za sada ništa konkretno. Bilo je nekih dogovora o obrani naslova u Amsterdamu, ali ono što je izglednije je da to organiziramo u sklopu Opatija Fight Nighta 6 ovog ljeta. To je još daleko od realizacije. Nakon uspješno organiziranog OFN-a 5 u suradnji sa SuperKombatom u veljači, dobili smo novu ponudu rumunjske promocije za organiziranje priredbe u drugoj polovici lipnja. Nadam se da ćemo to realizirati i da ću braniti naslov pred svojim navijačima."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI