Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Babić uoči meča karijere: “Vrijeme je da počnem živjeti od boksa!” | Fight Site

Babić uoči meča karijere: “Vrijeme je da počnem živjeti od boksa!”

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 01.02.2017 15:39h Autor:

Alen Babić (Facebook)

Alen Babić je odlučio kako je konačno stiglo vrijeme da počne živjeti od boksa, sporta kojemu je posvetio dobar dio svog života i u kojem je aktualni prvak Hrvatske u kategoriji do 91 kilograma.

Prelazak u profesionalce više nije samo san za ovog 26-godišnjaka, već vrlo realan rasplet događaja kojemu bismo mogli svjedočiti nakon što se Alen okuša u poluprofesionalnoj WSB ligi. Naime, borac koji trenira u “BK Leonardu” pod budnim okom hrvatskog izbornika Leonarda Pijetraja, dobio je ponudu koju nije mogao odbiti i već 10. veljače će debitirati za ‘France Fighting Roosters’ ekipu.

“Tražili smo ovo. Vidimo da u amaterskom boksu više nema ničega za mene. Tako da ćemo sigurno preći u profesionalce i nekako je bilo logično da krenemo preko poluprofesionalne lige. Tamo ću se okušati i omogućiti ljudima da me malo bolje upoznaju”, rekao nam je Alen kada smo ga kontaktirali.

Dobar dio informacija je još uvijek nepoznat hrvatskom boksaču. Između ostalog i ime protivnika kojeg bi trebao saznati dan-dva uoči meča, a taj protivnik će doći iz redova ‘Morocco Atlas Lionsa’ koji će se suprotstaviti njegovom francuskom timu.

“Bio sam s trenerom Leonardom Pijetrajem na sastancima i moram priznati da još uvijek ne znam baš sve detalje. Ne znam ni ime protivnika, oni se WSB-u ne znaju do nekih dan-dva prije meča. Naravno da postoje opcije i mi pratimo njihove boksače, ali ne znamo koji će od njih to točno biti.”

Potpisan je ugovor na jedan meč

Pretpostavka je da će Alen odraditi tri meča za francusku ekipu, ali službeno je potpisan ugovor za jedan nastup, dok bi se ostali trebali dogovoriti u travnju, kada će i krenuti ‘playoff’ dio lige.

“Dosad sam službeno potpisao na jedan meč jer se za svaki zasebno potpisuje ugovor. Tako da ću sigurno nastupiti u Maroku, a za ovo dalje bi trebao dogovoriti detalje tamo negdje u četvrtom mjesecu. To još nije službeno dok ne potpišemo ugovor, ali već postoji neki dogovor između nas. U Maroku sigurno boksam. Spreman sam i putujem za nekoliko dana, preciznije 6. veljače”, otkriva nam Babić koji u pobjedu nimalo ne sumnja pa tako smatra da u cijeloj priči ne bi trebali nastati nikakvi problemi oko daljnjih dogovora.

Do nastupa je ostalo samo devet dana, sve se dogodilo na brzinu i postavlja se pitanje koliko je Alen spreman za novo poglavlje u svojoj karijeri?

“Ja sam uvijek u treningu. Boks je moj stil života. Uvijek sam 100 % unutra i sada sam u najboljem treningu karijere. Fizička i boksačka sprema mi zbog toga nije nikad bila upitna tako da me ovakve situacije ne mogu iznenaditi, a iza mene je i puno sparinga koje smo odradili posljednjih dana.”

Korak prema konačnom prelasku u profesionalce

Zbog nešto kasnijeg uletavanja u ovaj meč, Alen nam nije mogao sa sigurnošću potvrditi da će mu društvo u Maroku pratiti njegov trener Pijetraj, ali nam je za kraj još jednom potvrdio kako je ovo definitivno korak prema njegovom prelasku u profesionalce, koji će u neku ruku dosta ovisiti i onome što će pokazati u nastupima koji ga čekaju u WSB-u.

“Ovo je definitivno korak prema mom konačnom prelasku u profesionalce. Vrijeme je da počnem živjeti od boksa u kojem sam već jako dugo! Ovaj sam si meč postavio kao najvažniji u karijeri. Vidjet ćemo kako će sve to krenuti s WSB-om pa ćemo znati što dalje. Pred nama je još sastanaka i bit će onako kako trener kaže i procijeni”, zaključio je Babić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI