Antun Račić: Pobijedit ću Ragimova, a onda idem po M-1 naslov

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 02.06.2015 15:45h Autor:

Antun Račić (foto: I. Kaurloto / Fight Channel)

Prije puta za Rusiju, gdje ga čeka težak zadatak protiv Tural Ragimova, Antun Račić je dao interview za naš portal, u kojem je najavio pobjedu koja ga dovodi u borbu za naslov M-1 prvaka.

Tural Ragimov je svakako opasan protivnik, koji se već borio za naslov prvaka, ali je poražen, no traži još jednu priliku protiv Ivana Buchingera, sigurno najboljeg europskog borca do 66 kilograma težine. Antun se u M-1 vraća pun samopouzdanja nakon što je osvojio FFC naslov, no i s više iskustva nego što je imao u svojim ranijim nastupima za rusku promociju.

Kad smo prošli put razgovarali nisi bio FFC prvak. Kako si to proslavio, kakav je osjećaj i koliko je to utjecalo ne neke druge ponude?

Osvajanje FFC pojasa sam proslavio sa svojim trenerima i prijateljima iz Gladiatora. Sto se tiče ponuda, nakon osvajanja pojasa bilo ih je, ali sve što sam potvrdio je na kraju otkazano. Nakon toga sam dobio odličnu priliku u M-1.

U M-1 se vraćaš nakon nekog vremena što nisi nastupao tamo? Da li je FFC pojas utjecao na to i na dobivanje tako dobrog protivnika, kao što je Ragimov?

U M-1 sam već imao četiri borbe, odnosno po dvije pobjede i dva poraza. Imao sam ugovor na četiri borbe, koji sam odmah imao priliku i produžiti, ali nisam zbog FFC-a. Sad su me opet zvali i ponudili mi zanimljiv meč. Ukoliko pobijedim borim se za prvaka M-1 organizacije do 66 kg. Mislim da sam u toj organizaciji ostavio dobar dojam i da su me zbog toga zvali.

Jesi gledao njegovu posljednju borbu? Izgubio je od Buchingera, koji je vjerojatno najbolji europski borac do 66 kg, no kakav je ostavio dojam?

Pogledao sam meč i nisu me impresionirali. Oba su odlični borci, ali mislim da nisu ništa bolji od mene i da ih mogu pobijediti.

On je trebao raditi revanš protiv Buchingera, no na kraju se opak bori s tobom. Misliš li da bi mogao biti manje motiviran, jer s druge strane neće biti protivnik za kojeg se krenuo pripremati i s kojim ima nedovršenog posla?

Mislim da će biti motiviran, jer netko od nas dvojice je idući izazivač za pojas, a ovo je sam vrh europskog MMA-a do 66 kg.

Dražen Forgač je jednom prilikom izjavio da u tim dijelovima svijeta ima puno boraca koji bi ovdje bili prvaci, a da većina njih tamo nije najbolja niti u svojoj ulici. Slažeš li se s takvom konstatacijom?

Tamo su svi odlični borci i nije lako pobijediti nikoga od njih. Ali, nisu niti nepobjedivi. Jednostavno, treba biti spreman u svakom segmentu borbe, jer svi su kompletni borci.

Gdje vidiš svoju priliku? Po onome što sam ga pogledao, rekao bih da si brži i snažniji, no on djeluje npr. strašno opasan na leđima…

Ne znam još. Namjeravam raditi na svemu po malo i tražiti pobjedu prekidom, ali spreman sam i na sve tri runde. On je kompletan borac i opasan je u svim segmentima.

FFC evenata nema do jeseni, pa kad očekuješ braniti svoju titulu i gdje bi volio da se to održi?

Dobio sam obećanje kako ću se nakon ljeta boriti na tri FFC eventa, no sve ćemo vidjeti kad dođe vrijeme.

A kakvi su planovi ukoliko dođeš do pobjede nad Ragimovim? To bi te odmah gurnulo u vrh M-1 organizacije, trebao bi upravo ti dobiti, kao što smo već spomenuli, priliku protiv Buchingera?

Ne razmišljam o tome, jer sam potpuno koncentriran na ovu borbu. Velika mi je želja pobijediti, a onda se sastati i protiv Buchingera te na kraju osvojiti M-1 pojas.

Razgovarao: Mario Katušić

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI