Antun Račić: Bantam je kategorija u kojoj ću se od sada boriti

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 01.07.2014 18:56h Autor:

Antun Račić

Kao i svi najbolji borci iz Dubrovnika, i Antun Račić nastupa u četvrtak na novoj Noći Gladijatora. Njegov protivnik je Daniel Barez iz Španjolske, a Antunu će ovo biti prva borba u bantam kategorije. Kratko smo porazgovarali s njim i najavili nastup.

Kako se osjećaš kao borac u bantam kategoriji i kako ide skidanje kilograma?

Za sada se osjećam dobro, no u srijedu na vaganju ćemo vidjeti kako će biti. Ipak, vjeruje kako ne bi trebalo biti problema sa skidanjem kilograma i zadovoljavanjem težine.

S obzirom na visinu, može se reći da je bantam tvoja prirodna kategorija. Namjeravaš li ostati u njoj ili ćeš to znati odgovoriti tek nakon ove borbe?

Donio sam odluku i od sada namjeravam nastupati u bantam kategoriji. Mislim kako je to moja kategorija u kojoj mogu napraviti odličan rezultat.

Ti se spuštaš kategoriju niže, a tvoj protivnik Daniel Barez dolazi iz muhe u bantam, što znaš o njemu?

Barez je zamjena za borca iz Izraela, koji je meč morao otkazati prije tjedan dana, radi odlaska u vojsku. O Danielu znam da ima više mečeva nego što to navodi Sherdog, a i znam da je nastupao već nekoliko puta u bantam kategoriji. Dosta je agresivan, voli ići naprijed. Nikako ga ne smijem podcijeniti jer sam vidio da je dobar borac.

Iako si se spustio u bantam, ponovno se boriš protiv višeg borca od sebe.

Nemam pojma da li je veći, nisam na to obraćao pažnju, no nekad mi to i odgovara. Sve ovisi od protivnika do protivnika, no razlika u visini mi nije bitan faktor.

Ponovno nastup pred tvojom publikom, no u novom okruženju. Da li si se zaželio nastupa u Dubrovniku?

Nastupao sam u Dubrovniku na Noći Gladiatora 8, koja se održala u prosincu prošle godine. Taj se event održao u sportskoj dvorani. Ovaj put je na otvorenom, u samom centru grada i to na Tvrđavi Revelin. Vjerujem kako će biti spektakularno.

U Ljubljani si nastupio protiv Zoltana Turaia. Pokazao si vrhunske hrvanje, a na kraju si izveo sjajnu tranziciju i završio ga armbarom. Kako si ti zadovoljan tim nastupom?

Zadovoljan sam tom borbom  Radio sam sve po planu i kako sam se dogovorio sa svojim timom. Turai je fizički jak i izdržao je nekoliko mojih pokušaja gušenje i poluga. Na kraju sam ipak uspio doći do armbara kojim sam pobijedio. Mislim da sam odradio dobru borbu.

Kakav je plan nakon ove borbe, možda ljetni odmor? Kad te možemo očekivati? FFC?

Ne znam kad mi je idući nastup, no nakon ove borbe ću nastaviti s treninzima, ali ipak ne ovakvim intenzitetom, barem još neka dva ili tri tjedna, a nakon toga po starom. Čekati ću ponuditi za idući meč, no nadam se kako će on biti u FFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI