Antonio Plazibat: Masloboev pada prije kraja treće runde!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 15.02.2016 15:24h Autor:

Antonio Plazibat

Final Fight Championship će svoju 22. po redu priredbu održati ovog petka u Ateni. Glavni grad Grčke po prvi će put ugostiti ponajbolju europsku borilačku promociju u čijem će ringu svoj peti nastup doživjeti Antonio Plazibat, mladi borac iz “KBK Ameno” koji je svoj profesionalni uspon započeo osvajanjem FFC Futures turnira.

Četiri pobjede iz četiri dosadašnja nastupa u FFC-u, sasvim su očekivano samopouzdanjem napunile mladog borca na čijem će se putu ovom prigodom naći Sergei Masloboev, iskusni Litvanac koji se pronašao u više borilačkih sportova. Plazibata u ovim trenucima nimalo ne zabrinjava činjenica da je Masloboev tijekom karijere osvojio nekoliko pojaseva, štoviše, Futures prvak je uvjeren kako će Litvanac pasti prije kraja treće runde i to u meču koji ima potencijal postati najatraktivnijim na cijeloj priredbi.

Antonio se nada kako će mu u ostvarenju njegovog cilja pomoći brojna odricanja kao i naporne pripreme u kojima mu je najviše pomagao klupski kolega Tomislav Čikotić, ali i renomirana imena poput Mladena Brestovca i Hesdyja Gergesa. Nešto više o cijelom pripremnom procesu, svom idućem protivniku te samom sebi, otkrio nam je u intervjuu za Fight Site.

Kako teku pripreme i koliko su Vam značili sparinzi s Mladenom Brestovcem i Hesdyjem Gergesom?

Pripreme su protekle savršeno. Odradili smo osam tjedana jakih priprema, a puno su mi pomogli i sparinzi s Brestovcem i Gergesom, kao i sa klupskim kolegom Tomislavom Čikotićem, s kojim sam odradio cijele pripreme. Upravo mi ti treninzi, s većim i fizički jačim borcima, uvelike pomažu u daljnjem napretku. Brestovca smo posjetili u Zagrebu, a Gerges je došao do Splita te nam uručio nekoliko korisnih savjeta vezanih uz psihičku i fizičku pripremu.

O Masloboevu i prognozi samog meča…

Gledao sam njegove borbe. Vidio sam da je, osim kick boksinga, nastupao i na boksačkim te MMA priredbama. Osvojio je dosta pojaseva tako da se radi o ozbiljnom protivniku čije bi najjače oružje mogao biti prednji direkt – zadnji polukroše koji radi preko ruke. Nisam ništa posebno impresioniran njegovim nastupima. Spreman sam i psihiči i fizički te sam uvjeren kako ću pobijediti prije isteka treće runde. On se poput mene voli potući i ići prema naprijed, a to mi najviše odgovara. Bit će to jako zanimljiva borba, čak bih rekao i najatraktivnija te večeri ako se on pojavi spreman kvalitetno potući.

Jeste li se i Vi, poput vašeg protivnika, okušali u nekom drugom sportu?

Borilačku karijeru sam započeo u MMA-u. Zatim sam se na nagovor bivšeg trenera Vedrana Bađuna prebacio na tajlandski boks, ali za nas veće dečke tu nema dovoljno kvalitetnih natjecanja tako da sam na kraju završio u kick boksingu, sportu u koji sam se zaljubio.

Obično se borci s kick boksinga prebace na MMA, kod Vas je situacija obrnuta?

Između ostalih sportova sam trenirao i judo, ali jednostavno nisam preveliki fan borbe u parteru. Stojka mi je jednostavno zanimljivija i u njoj uživam, tako da je to presudilo.

Napredak i najveće razlike u odnosu na Futures dane?

Eksplozivnost, brzina, tehnika, psihička priprema, sve je to na novoj razini. Konstantno radimo sve teže i zahtjevnije treninge. Mislim kako dosta boraca napravi pogrešku kada dođe do razine treninga kojom su zadovoljni. Dobar dio njih se onda zaustavi na tome i to s vremenom dovodi do pada forme, a meni je cilj da svake pripreme budu što teže kako bih bio siguran da konstantno idem prema naprijed.

Koga vidite kao najopasnijeg protivnika na FFC-ovom rosteru?

Definitivno Zhuravlev i Ilunga. Iako mislim da je Zhuravlev dosta opasniji od Ilunge zbog snage koja stoji iza njegovih udaraca rukama. Ima eksplozivnu zadnju ruku, iskusan je i dobar je boksač te nije lako raditi s njim. Mislim da je on najopasniji na FFC-ovom rosteru, iako Ilunga sa svojim koljenima može iznenaditi svakoga. On je skoro pa nokautirao sve svoje protivnike.

Znači jasno je koga vidite kao favorita u meču za prvaka između Pavela Zhuravleva i Briana Douwesa?

Mislim da će mu Zhuravlev otkinuti glavu ako se pojavi spreman.

O suradnji i prijateljstvu s Tomislavom Čikotićem…

Sve je počelo na ljeto prije finala Futuresa kada smo se skupa pripremali za naše nastupe. Naši su se treneri oduvijek poznavali. Bili smo slične građe i kilaže pa je on došao odraditi par sparinga. Rezultat je bio odličan, odmah smo se našli te smo postali veliki prijatelji.

Vas dovojica često nastupate na istim priredbama, koje su po Vama najveće prednosti takvog razvoja događaja?

To što odradimo cijele pripreme skupa. Konstantno guramo jedan drugog tako da skupa napredujemo kao borci. I Tomislavu i meni puno znači to što imamo nekog tko u isto vrijeme prolazi kroz cijeli ovaj proces i upravo je i to jedan od razloga zbog čega nam je obojici puno lakše.

Imali ste priliku raditi s Ernestom Hoostom. Kakav je dojam ostavio na Vas, njegov najbolji savjet?

Hoost je došao u Split kod našeg sponzora ‘Poliklinike Tranfić’ kako bi odradio promociju jednog proizvoda. Bila mi je velika čast upoznati ga i ponosan sam na to što sam imao priliku raditi s njim. Smatram ga najvećim velikanom ovog sporta. Njegov stil borbe i karzima ostavili su veliki dojam na mene te su me motivirali da idem dalje. Nije umišljena osoba, radio je s nama te nam poručio da se nastavimo truditi i trenirati, jer je po njemu sve u treningu. Definitivno je riječ o jednom od mojih najvećih uzora.

Puno pohvala stiže na Vaš račun, priča se da ste materijal za prvaka. Koliko bi Vam značila FFC titula i koliko ste udaljeni od nje?

Titula prvaka bi mi jako puno značila. Borci poput Zhuravleva i Ilunge su u vrhu Gloryjeve ljestvice, a to nam samo govori koliko je FFC jaka i ozbiljna organizacija koja se konstantno kreće prema naprijed. Prelazak na američko tržište, kao i sve što se događa oko ove promocije govori mi da je riječ o organizaciji koja je uz Glory možda čak i najjača kada pričamo o ovom sportu. Uvjeren sam kako će s vremenom doći i do Gloryjeve razine. Ja se stalno spremam za borbu koja bi mi donijela pojas i kojom bih dokazao da sam najboji. Ne bavim se ovim sportom da bih bio drugi, želim biti najbolji. Ne znam koliko sam udaljen od borbe za naslov, to ovisi o čelnicima FFC-a, ali znam da ću je dočekati spreman.

Dvoboj Plazibata i Masloboeva, kao i ostatak prve Final Fight Championship priredbe u 2016. godini, pratite ovog petka u izravnom prijenosu na Fight Channelu i FightchannelTV.com-u s početkom u 19:00 sati. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI