Ahmić: Moje je mjesto u vrhu UFC-a, a s Delijom neću nikad odraditi meč!

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 09.01.2013 09:40h Autor:

Ajlin Ahmić (foto: Milan Krušič)

Ajlin Ahmić bez ikakve sumnje spada u sam vrh regionalne MMA scene, pogotovo kad je u pitanju teška kategorija, a to mu je određenom prilikom javno priznao i Mirko Filipović. No, u posljednje dvije godine odradio je svega dvije borbe, a novi nastup nije ni na vidiku.

Trenutno je posvećen nekim drugim projektima, no čini se da je uvijek zainteresiran za povratak u ring ili kavez u slučaju da dobije pravu ponudu, a u nešto daljoj budućnosti vidi se u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji.

Među hrvatskim MMA fanovima u posljednje vrijeme često se može čuti pitanje "gdje je nestao Ahmić?" Možeš li nam otkriti čime se baviš u posljednje vrijeme, što ti je glavna preokupacija?

"Ahmić nije nestao. Trenutno radim na realizaciji svog poslovnog plana i dosta putujem po Europi upravo iz tog razloga. O čemu se točno radi neka zasad ostane još uvijek tajna jer nije sve definirano do kraja. Kada to uspješno privedem kraju, u što čvrsto vjerujem, e onda se mogu ponovno posvetiti treninzima i pokazati gdje je moje mjesto, a gdje svima ostalima. Ja ne treniram po godinu dana i od trenutka kad dogovorim meč u dvorani sam otprilike dva mjeseca. Uzevši to u obzir, ja sam napravio izuzetno dobre rezultate. Možda to baš i nije za pohvalu, ali samo želim predočiti svoje mogućnosti."

Nije tajna da si napustio Gladijator Team, no to je tema o kojoj se ipak vrlo malo zna. Reci nam zbog čega je došlo do razlaza?

"Tako je, nisam više u Gladijatoru. Koji je razlog? Pa zapravo je vrlo jednostavno… Svi smo odrasli i svatko se bori za sebe. 'Mala bara puna krokodila' – tako bi se najjednostavnije opisala situacija u Gladijatoru, pa smetaju jedni drugima. Ne bih govorio o detaljima javno jer su nevažni."

Možemo li tijekom 2013. godine očekivati neki tvoj novi nastup? Gdje ćeš se u tom slučaju pripremati za borbu?

"Ako se odlučim ponovno posvetiti treninzima moji treneri su i dalje Fehim Vukotić, Sanel Bašić i ostali, ali na pripreme ću otići u inozemstvo. Eventualno bi u obzir došao Zagreb ili Sarajevo. Nova borba je definitivno moguća."

U svojoj MMA karijeri ostvario si osam pobjeda i doživio svega jedan poraz, a njega ti je nanio Nandor Guelmino koji se za nekoliko dana bori na posljednjoj priredbi Strikeforcea protiv Josha Barnetta. Zbog toga te mnogi smatraju jednom od najvećih hrvatskih MMA perspektiva. Imaš u karijeri par prilično značajnih pobjeda, poput one nad znatno iskusnijim Andreasom Kraniotakesom, a u svojoj zadnjoj borbi bez problema si svladao Emila Poljaka. Je li ti žao što je došlo do pauze u karijeri, vjeruješ li da si možda sada mogao još dalje dogurati? U posljednje dvije godine odradio si svega dvije borbe.

"U meču protiv Nandora nedostajalo mi je samo malo strpljenja, jer sam ga doslovno isprebijao i pokazao svoje kvalitete. Nakon meča Nandor je došao u moju svlačionicu, zagrlio me i čestitao. Kaže da je trenirao i radio s mnogim borcima, ali da još nije nikad kod nekog vidio takvu snagu i nadmoć. Meč protiv Kraniotakesa sam odradio iznimno teško, već u samu borbu sam ušao prilično iscrpljen. Da sam mogao platio bih nekome da se bori umjesto mene tom prilikom, ali lukavom taktikom sam ga ipak dobio."

Ante Delija bio ti je nekad klupski suborac… Kako gledaš na njegove posljednje uspjehe, jesi li pogledao meč protiv Ricca Rodrigueza? Bi li pristao eventualno s njim odraditi meč i kako misliš da bi prošao taj zanimljiv okršaj?

"Svaka čast Deliji, zaista je perspektivan momak. Jako je mlad i napreduje. Gledao sam meč protiv Rodrigeuza i prvi put da je malo razmišljao glavom tijekom borbe i ostvario je rezultat protiv jako iskusnog protivnika. Doduše, vidjelo se da je Ricco nespreman i po njegovih posljednjih sedam borbi, ali svejedno svaka čast Anti. Što se tiče meča između mene i njega, to je ipak nemoguće iz više razloga. Jedan od njih je što smo iz istog grada i nema smisla sport miješati s nekim drugim stvarima, to se tako ne radi. Ostali razlozi nisu bitni, a kad bi pričali o ishodu borbe… On i ja negdje duboko u sebi znamo kako bi to završilo."

"Moje je mjesto u UFC-u i to u samom vrhu, a ako se vratim borbama tamo ću i doći!", rekao je Ajlin u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI